Казват, че домът на човек е неговата крепост, но със сигурност има хора, чиито жилища по-скоро се доближават до истински палати. Да, тези, които могат да си позволят да тънат в лукс и разкош, рядко избягват показността...

Точно като Доналд Тръмп, който преди да стане президент на Америка и да се пренесе със съпругата си в Белия дом, беше "просто" бизнес магнат, живеещ в триетажен пентхаус, намиращ се на 66-ия етаж на небостъргача "Trump Тower" в Ню Йорк.

Вижте снимки >>

Локацията на построената през 1983 г. сградата е повече от чудесна и e мечта за всеки жител на Голямата ябълка, тъй като тя се издига на легендарното Пето авеню в престижния Манхатън - неведнъж обявено за най-скъпата търговска улица на света. Вътрешността на жилището, предоставящо спираща дъха гледка към Сентрал парк, е дори по-впечатляваща от разположението му, защото с богатия му интериор е способен да се мери единствено Версайския дворец. Може и да звучи пресилено, но е самата истина.

Очевидно дизайнерът Анджело Донгия е искал Тръмп да се чувства като истински крал, затова обстановката изглежда така, сякаш е поръчана от френският владетел Луи XIV. Пищното обзавеждане в стил рококо, в което е обърнато внимание на всеки един детайл, е в абсолютен разрез с модерния екстериор на зданието, но въпреки това никой посетител не може да остане безразличен към него.

Входна врата, обсипана с диаманти, коринтски колони от мрамор, величествени полилеи с кристали, както и орнаменти, облицовани с 24-каратово злато, посрещат онемелите гости с прекрачването на прага. Всъщност, очевидно една от големите слабости на Доналд е златото, понеже благородният метал е елемент от всички съдове, вази, лампи, маси и почти всички останали декорации. Нещо повече - преди години той предпочете да вземе назаем от музея "Гугенхайм" арт инсталация, представляваща 18-каратова златна тоалетна чиния, която е напълно функционална, пред картина на Винсент ван Гог.

Мебелировката в пентхауса е масивна и в светли тонове, по стените са окачени семейни портрети и различни произведения на изкуството, а стенописи, пресъздаващи древногръцки митове и легенди, красят таваните.

Интересен факт е, че Мелания и съпругът ѝ не делят една спалня... дори не са на един и същ етаж. Всеки един от тях притежава собствено ниво, което разполага с достатъчно стаи, за да бъде самостоятелен апартамент. И докато офисът на г-жа Тръмп е в пределите на жилището, този на мъжа ѝ се намира на 22-ия етаж на сградата, но пък разполага със собствен асансьор. Въпреки това, преди да се настани в Овалния кабинет, Доналд предпочита да ръководи бизнеса си и да сключва сделки в тежката атмосфера на библиотеката си.

Допълнително удобство са зимната градина и закритият басейн, които се намират в "неутралното" ниво, където посрещат и гостите си.

Вижте в галерията ни снимки от внушителния нюйоркски дом на президентската двойка.