Водещи на церемонията бяха Любо и Вики от Мастило. Сред публиката беше забелязан и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вижте снимки >>

Пръскайки се с водни пистолети, Дичо и Лео връчиха наградата за БГ дебют на победителката в Music Idol 3 Маги Джанаварова. Албена Михова, Калин Вельов и Силвестър Силвестров определиха за БГ изпълнителка Деси Добрева. Galia Беше сред връчващите наградата в категорията БГ дует/трио, която отиде при Мария Илиева и Кийт Томпсън. Водещите на "Стартер" Симо и Богдана и Гого Лозанов връчиха наградата за най-добър БГ текст на Графа за парчето му "Оставяш следи". Той беше в залата със съпругата си Мария, облечена в ефектно жълто сако. Deep Zone са най-добрата БГ група. Спортистките, Таня Богомилова и Румяна Нейкова връчиха награда за БГ албум на група "Те" за "Като нея".

Елена Петрова, която излезе на сцената с миниатюрни крилца и Деси Добрева обявиха за най-добър БГ изпълнител Миро. Освен това, Миро беше отличен и в категорията БГ видеоклип за парчето "Убиваме с любов", което стана и "Песен на годината".

Милена взе голямата награда на БГ радио за "БГ вдъхновител".