Няма абсолютно никакво съмнение, че за един истински киноман би било сбъдната мечта, ако можеше макар и за малко да посети снимачната площадка на своя най-любим филм. Но ако можеше да пренощува на нея, то най-вероятно радостните му възгласи биха отекнали чак в космоса... В интерес на истината, някои от къщите, които присъстват в холивудските ленти, не винаги са просто декор, издигнат в киностудиата. Понякога те са съвсем реални места, които екипът наема, докато трае работата по дадена продукция.

Добрата новина за всички любители на визуалното изкуство е, че част от тези жилища, появили се в едни от най-култовите заглавия, днес са включени в списъка на Airbnb. Това означава, че всеки, който разполага с достатъчно средства, би могъл да се настани под покрива, приютил някои от световните знаменитости.

Ето кои са те:

Къщата на семейство Суон - "Здрач"

Колаж: Стопкадър на филма / Airbnb

Локация: Сейнт Хелънс, щата Орегон, САЩ
Цена за нощувка: 350 долара

Сградата, построена през 1930 г., се озовава на пазара за недвижими имоти през 2018 г. Новите ѝ собственици плащат 363 хил. щатски долара, за да се сдобият с нея, а скоро след това я пускат в Airbnb. Около година по-късно един от тях сподели, че много от феновете на "Здрач" му изпращат предмети, за да може да пресъздаде точния интериор на стаите, показан във филмите.

Къщата на семейство Потър - "Хари Потър"

Колаж: Стопкадър на филма / Airbnb

Локация: Левнам, графство Съфолк, Великобритания
Цена за нощувка: 234 долара

Постройката, известна като "De Vere House", издигната през 14 век, се появи в първата част на "Даровете на смъртта" като родния дом на най-прочутото момче в магьосническия свят, намиращ се в измисленото село Годрикс Холоу. За последните 7 години тя е обявявана за продан два пъти, но агенциите така и не успяха да намерят желаещи да я купят. Вероятно за една от причините това се крие във факта, че исканата за нея сума бе 1 милион паунда. Любопитно е, че в кадрите на лентата присъства единствено фасадата на зданието, а сцените, които уж се развиват в нея, са заснети в студио, тъй като къщата е обявена за исторически значим обект. През Средновековието тя е била дом на втората най-богата фамилия в окръга, като в нея и до днес стои голяма част от първоначалната мебелировка.

Имението на Маделин Макензи - "Големите малки лъжи"

Колаж: Стопкадър на филма / Airbnb

Локация: Малибу, щата Калифорния, САЩ
Цена за нощувка: 3-5 хил. долара

Макар действието на сериала да се развива в Монтерей, Калифорния, жилището на героинята на Рийз Уидърспун, всъщност е разположено в Малибу. Имението, разполагащо с общо седем спални, предлага на наемателите редица удобства. Едно от тях е зона за релаксиране на една от терасите, включваща голяма камина и джакузи.

Хижата на Тони Старк - "Отмъстителите: Краят"

Колаж: Стопкадри на филма

Локация: Феърбърн, щата Джорджа, САЩ
Цена на нощувка: 800 долара

Мястото, където е "живял" Железният човек, безспорно впечатлява с уют. Освен това хижата, която има три спални, е разположена точно на брега на езеро, заобиколено от живописна природа. Рецензиите в Airbnb са повече от ласкави, а потребителите твърдят, че това е идеалната дестинация за уикенд, прекаран в приятелска компания. Първоначално стопаните ѝ са искали 300 долара за нощувка, но след като постройката попада на големия екран, те решават да увеличат сумата. Въпреки това се намират ентусиасти, които отсядат в нея.

Островът на костенурките - "Синята лагуна"

Колаж: Стопкадър на филма / iStock by Getty Images

Локация: Фиджи
Цена за нощувка: над 1000 долара

Макар и да звучи необичайно, човек може да наеме целия остров, на който е заснета продукцията с Брук Шилдс. Разбира се, това далеч не е по възможностите на всеки, ето защо за всяка една от 14-те вили на мястото, разполагащи с частен плаж, също е обявена цена, която обаче се определя от броя на посетителите.

Хотел "Kellerman's Resort" - "Мръсни танци"

Колаж: Стопкадър на филма / Airbnb

Локация: Пембрук, щата Вирджиния, САЩ
Цена за нощувка: 124-316 долара

В реалния живот комплексът, изграден от 11 бунгала, всъщност носи името "Mountain Lake Lodge". Именно в неговата основна сграда, отличаваща се с внушителна каменна фасада, се срещат за първи път Франсис "Бейби" Хаусман и Джони Касъл. В самото начало екипът на продукцията е снимките да се проведат в щата Ню Йорк, но понеже открили подходящо място, решили да разширят периметъра, така в крайна сметка попаднали във Вирджиния. След огромния успех на романтичната лента от 1987 г. хотелът започва да предлага уроци по танци, както и други дейности, свързани с продукцията.

Къщата от "В обувките на Сатаната"

Колаж: Airbnb

Локация: Албакърки, щата Ню Мексико, САЩ
Цена на нощувка: 195 долара

Да, това не е домът на Уолтър Уайт, но все пак действително се появи в сериала, зрителите го видяха в третия епизод на 5-и сезон. Жилището е изключително просторно и може да побере цели 17 души. Цената за 1 вечер варира в зависимост от броя на гостите, но според Airbnb почти винаги е заето.