От рибена супа до пържено жабешко с подправки - 8-годишно момиченце с пижама и шапка на готвач очарова интернет потребителите в Мианма с кулинарните си умения по време на изолацията заради коронавируса, предаде Франс прес.

Всичко започва в края на април, когато Хъни Чо - майката на Мое Минт Мей Ту, местна инфлуенсърка, качва онлайн първото видео, показващо дъщеря ѝ в процес на приготвяне на скариди. Клипчето бързо обикаля социалните мрежи. Момиченцето с широка усмивка се прочува и се сдобива с прякора "Малката шефка".

"Обожавам да готвя. С мама ни доставя удоволствие да готвим заедно по време на изолацията", споделя невръстната кулинарка от семейната кухня в Янгон.

В най-популярното си видео, гледано над 200 000 пъти, Мое, облечена с тениска на еднорози, дава инструкции как се готви любимото национално ястие мохинга - оризова юфка и рибена супа.

Малката шефка се е усъвършенствала в приготвянето на 15 блюда, сред които рибено къри с доматен сос, свинско рагу, пържено жабешко с подправки.

"Сгряващо сърцето е да виждаш как толкова хора в страната и чужбина споделят нейните видеа", казва Хъни Чо, радвайки се, че дъщеря й е придобила увереност.

Малката шефка вече има собствена страница във Фейсбук, която е събрала 8000 харесвания само за четири дни.

"Тя е толкова сладка, че не мога да се съсредоточа върху нищо друго. Гледам клипчетата ѝ отново и отново", гласи един от коментарите.

Вдъхновена от успеха си, Малката шефка предлага ястия по поръчка, за сумата от около 7 долара на блюдо, които семейството доставя лично в края на деня, пише БТА.

Мое се надява, че сегашната ѝ кулинарна страст един ден ще стане нейна професия. Засега Малката шефка иска да спести пари, за да си купи кученце.