"Хюстън, имаме проблем: Къде е Кевин?" - "Аполо 13" и "Сам вкъщи", двата вероятно най-добри филма съответно за завръщане и оставане у дома, са сред избраните за съхранение в Националния филмов регистър на САЩ, предаде БТА, като се позова на информация от БТА.

От Библиотеката на Конгреса, в която се намира регистърът, отбелязват, че тазгодишната селекция обхваща период от над 90 години. Най-старият филм сред новите попълнения е "A Movie Trip Through Filmland" от 1921 г., предлагащ ранен поглед върху влиянието на филмите.

Най-новите филми са от 2013 г. - отличените с "Оскар" разтърсваща драма "12 години в робство" и документалната лента "На крачка от славата". Сред останалите попълнения са също "Терминатор 2: Денят на страшния съд" на режисьора Джеймс Камерън, анимационната класика "Лейди и Скитника" на "Дисни" и "Сватбен банкет" на Анг Лий.

Точно навреме за празниците е включен и "Кошмарът преди Коледа".

Ежегодно от 1988 г. Библиотеката на Конгреса, подбира филми за съхранение въз основа на тяхното културно и историческо значение. С новите попълнения регистърът вече наброява 875 игрални холивудски продукции, документални ленти, независими кинотворби и ранни експериментални филми. За да бъдат включени в Националния филмов регистър на САЩ, продукциите трябва да имат най-малко 10-годишна история зад гърба си.