Гигантският заек Хъни, четирикратен шампион по ядене на маруля, претърпя съкрушителна загуба от съперничката си Рейна Хуанг, предаде Ройтерс. Хуанг е американка с азиатски произход, известна като състезателка по надяждане, подобрила е световни рекорди и има състояние от почти 2 млн. долара. 

Хуанг успя да изяде 1,5 кг нарязана маруля за 10 минути в надпреварата в Глендейл, Калифорния.

Хъни се смрази при вида на огромната порция и дори не я опита. Екипът й получи разрешение да включи втори участник в състезанието - Прешъс. Тя обаче също се заинати.

Луис Моузис, който развъжда гигантски фламандски зайци, не се изненада от това поведение. Той обясни, че зайците не са гладници, а само похапват, но цял ден, дори през нощта. Затова в крайна сметка изяждат голямо количество, но за дълъг период.

Хуанг яде салата само на състезания. Тя въобще не е обърнала внимание какво правят съперниците й. Иначе спазва хранителен режим, за да е във форма и яде предимно ориз. 

"Това беше по-скоро предизвикателство към мен самата. Когато съм на състезания или други предизвикателства, обикновено не обръщам много внимание на това, което правят другите. Мисля, как да постигна най-доброто, на което съм способна", казва тя.