Вече 11 години Фондация "Стоян Камбарев" сбъдва мечтите на младите и талантливи български творци, като ги подкрепя както финансово, така и морално, реализира и продуцира конкретни техни творчески проекти.

Елхи на Таланта беше първата Коледна социална и екологична кампания на Фондацията, в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда. Успехът ѝ миналата година беше впечатляващ и затова УС на Фондация "Стоян Камбарев" реши тя да стане традиционна и национална.

Вижте снимки от кампанията >>

Идеята е фирми, компании или частни лица да направят дарение, закупувайки своя жива елха, която ще краси столицата близо два месеца в центъра на София. На всяка елха ще има красива табелка с лични празнични пожелания от дарителя.

Ето какво сподели Деси Тенекеджиева от Лондон, където в момента снима филм, в качеството си на Председател на Фондация "Стоян Камбарев" и вдъхновител на тази Коледна кампания:

"Нямам търпение да се върна в София, за да открием прекрасната алея с Елхите на Таланта на 1-ви декември. През пролетта засадихме дръвчетата от първата кампания в Южния парк и така поставихме символично начало на Гора на Таланта. Представете си колко ще е прекрасно след години в нея да има повече от 500 нови елхи! Миналата година тази наша социална кампания събра над 50 хил. лева. Подпомогнахме 10 даровити деца от семейства в нужда, като те получиха планини от подаръци и ваучери, както и обезпечихме за година напред изкуството, на което са се отдали. Отделно ни останаха средства и за осем едногодишни стипендии на артисти на Фондацията. Всичко това ще се случи пак! Сърдечни адмирации на всички коледни добродетели, които ни вярват и подкрепят! Благодарение на тях ние сбъдваме мечти и правим чудеса! От името на Фондация "Стоян Камбарев" специално бих искала да благодаря за партньорството на Столична Община и преди всичко на прекрасната г-жа Петя Нановска от PROPLANTS - лидер в ландшафтния дизайн и озеленяването, която за втора поредна година ще направи най-голямото дарение, а именно всички прекрасни живи двуметрови елхи, поръчани специално за целта от Италия. Щастлива съм, че Община Бургас ще се присъедини тази година и се надявам, освен в София, и там да успеем да направим толкова красива светеща алея с елхи, като помогнем на конкретни даровити деца от там. Надявам се цялата кампания Елхи на Таланта и тази година да бъде толкова успешна, въпреки сложната ситуация, в която се намираме, защото бъдещето е в младостта и таланта."

Елхите ще бъдат разположени на централната алея на НДК в периода от 01.12.2020 до 15.01.2020, където за първи път ще има Коледен Базар и ще водят към голямата коледна елха на Столична Община, традиционно запалвана от Кмета на София Йорданка Фандъкова на 1-ви декември. Благодарение на професионалистите от ПРИЗМА- светлинни решения на Стефан Щулц и Бизед ЕООД, Елхите на Талнта отново ще грейнат с ефектна светлинна украса.

Към звездните посланици на Благотворителната кампания Мария Илиева, Миро, Любо Киров и Деси Тенекеджиева, тази година се присъединява и Виктория - младата ни надежда на Евровизия 2021.

Първите Елхи На Таланта за тази година вече имат своите коледни благодетели и това са УникКредит Булбанк - официалната банка на Фондацията, най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова - собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг и бизнесдамата г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор.

Актавис променя своето име на Тева, но не променя грижата към талантливите деца на България и за втора поредна година с името и логото на TEVA, ще подкрепи Коледната акция.

Кауфланд е един от най-сериозните партньори на Коледната кампания и освен, че ще има своя Елха на Таланта ще подари и ваучери за покупки в голямата хранителна верига за всички даровити деца и семействата им, както в София, така и в Бургас.

Към Благотворителната кампания се присъединяват отново бизнесмените Атанас Динев- построил бутиковата сграда Кари Хоум, издигнал качеството в своя мисия, Звезделин Протопопов, собственик на естетични клиники Pro Derma, лидерът в производството на тютюн в България Нешо Миранов, както и новият приятел на тази благородна кауза Александър Чакмаков - изпълнителен директор на Титан Златна Панега цимент АД.

И тази година верните партньори на Фондация "Стоян Камбарев" - ПОК СЪГЛАСИЕ, ТECHOPOLIS и Pratiker, WILKINSON Sword, шоколадовото изкушение MЕRCI, EasyCredit, Pernod Ricad Bulgaria и NOVA Film ще украсят своя блестяща Елха на Таланта и така ще сбъднат много детски мечти.

ДАРИ ЕЛХА! ПОДКРЕПИ ТАЛАНТ! УКРАСИ СТОЛИЦАТА!

ДАЙ ЖИВОТ НА НОВА ИГЛОЛИСТНА ГОРА!