Почитатели на киното в столицата на Филипините, изморени от дългите ограничения заради Ковид-19, могат да се възползват от възможността да гледат филм и да усетят духа на Венеция, като се наслаждават на седмото изкуство на голям екран от борда на гондоли, съобщи Ройтерс.

Гондолиери в униформи управляват и разполагат всяка от лодките във водите на канал пред голям екран, което е рядък шанс да се посещава кино в деветмесечната карантина в Манила.

"Преживяването е уникално", казва Вайълет Гачалян в мол в Манила, преобразен да наподобява Канале Гранде във Венеция. "Това е и едно от първите кина, които отново отвориха врати, затова исках да опитам", добавя тя.

Кината във Филипините са затворени от средата на март заради пандемията от новия коронавирус.

Филипините са най-засегната от пандемията страна в Югоизточна Азия след Индонезия. Правителството започна поетапно отваряне на икономиката през юни, но повечето бизнеси все още не работят.

Снимка: БТА/Xinhua

В Манила киното с гондолите и едно автокино са единствените кинотеатри, които работят.

Снимка: БТА/Xinhua

В гондолите мога да сядат до двама души, като на прожекция се допускат до десет зрители, а лодките са на няколко метра разстояние. Цената на билета се равнява на десет щатски долара, което е почти колкото средната дневна надница в столицата.