Гадателката, която предрече убийството на президента Кенеди, твърди, че краят на света ще настъпи до края на тази година, пише в. "Mirror".

Джийн Диксън от щата Южна Каролина е един от най-известните екстрасенси на САЩ. За нея се говори, че е била съветничка на трима американски президенти. Тя е авторка на седем бестселъра, включително и автобиография, изпълнена с нейни предсказания.

Седем години преди разстрела на Джон Кенеди в Далас, Джийн пророкува в списание "Parade" от 13 май 1956 година, че той ще бъде убит.

Тя пише: "Президентските избори през 1960 година ще бъдат спечелени от демократ, който ще бъде убит преди изтичането на мандата му".

Диксън е била повикана от президента Рузвелт в Белия дом. В Овалния кабинет му предрекла, че Втората световна война ще приключи преди средата на 1945-а . Рузвелт умира през април същата година и не успява да се убеди в правотата на предсказанията ѝ.

След това от нейните съвети се ползват президентите Никсън и Рейгън. Тя предсказва терористичната атака в Мюнхен срещу израелските спортисти през 1972 година и разлива на танкера "Ексон Валдес" през 1989-а.

Изданието отбелязва, че някои от пророческите видения на Диксън не са се сбъднали - че Третата световна война ще избухне през 1958 г., че ще бъде открито лекарство срещу рака през 1967 година, и че ще настъпи втори Холокост през 1980 година, предава БТА. Не се сбъдна и пророчеството ѝ, че руснаците първи ще изпратят човек на Луната.