Имате ли чувството, че половинката не ви слуша? Случвало ли ви се да я помолите да направи нещо, само за да се приберете у дома и да установите, че напразно сте си хабили думите? Ако отговорът е "Да", не сте сами. Сценарият "Не те чух" е познат на повечето двойки, пише в. "Daily Star", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните от него сочат, че в хода на типична седмица мъжете пропускат покрай ушите си думите на нежните си половинки 7 пъти. Това се равнява на 388 пъти годишно. За сравнение - жените не чуват какво им говорят партньорите им 339 пъти в годината.

Проучването на Scrivens Hearing Care, обхванало 2000 души, показва, че 75% от участниците съобщават за "избирателно изслушване" от страна на партньора, предава БТА.

"Повечето от нас са се сблъсквали с "избирателното изслушване". Като оставим шегата настрана, то може да е признак за загуба на слуха. Ако остане неразрешен, проблемът може да доведе до изолация и депресия, а съществуват свидетелства и за връзката му с деменция", казва аудиоложката Киран Саимби.

Над половината от участниците в допитването споделят опасенията си, че "избирателното изслушване" от страна на партньорите им произтича от затруднения със слуха.