Милионерите и милиардерите са с нарцистични уклони и се мислят за специални, но за сметка на това са по-стабилни в емоционално отношение от останалите хора, установи изследване.

Проучване, проведено сред 130 милионери в Германия, установи, че тези заможни хора са в повечето случаи екстровертни, самонадеяни, с високо мнение за себе си, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

В проучването са взели участие предимно по-възрастни милионери. Но при тях не бил изгаснал духът на съревнованието и хвърлената ръкавица.

Експертите са сравнили отговорите на богаташите с личностни тестове, взети от 23 хиляди обикновени граждани. Авторът на изследването проф. Мариус Лекелт от университета в Мюнстер изтъкна, че направените изводи съответстват на стереотипите, наложили се в обществото относно заможните хора, въпреки че в някои отношения са малко пресилени.

Изследването, публикувано в британското списание по психология British Journal of Psychology, отчита, че милионерите обикновено са с по-добро образование и са по-отворени за нови идеи.