Оригинална картина, изобразяваща Володимир Зеленски, и подписана от украинския президент, се продава на благотворителен търг в Бостън, предаде АП.

Приходите от продажбата ще бъдат използвани в полза на народа на Украйна, който страда по време на войната с Русия, уточниха организаторите. Наа, а целта е тя да бъде продадена за поне 100 000 долара, заяви в четвъртък Боби Ливингстън, изпълнителен вицепрезидент на аукционната къща "Ар Ар Окшън" в Бостън.

На картината е изобразен Зеленски на фона на синьо-жълтото знаме на Украйна. Няколко издигнати звезди в горния ляв ъгъл на творбата образуват сърце около златния тризъбец от герба на страната. Акрилните бои са покрити със смола, поръсена със стъклен прах, което придава искрящ ефект.

Снимка: БТА

Картината е подписана от украинския президент на английски език: "Zelenskyy, Glory to Ukraine" ("Зеленски, Слава на Украйна"). Освен това е подписана и от художника. Търгът, който приключва на 12 април, включва снимки на президента, който я подписва в кабинета си. Постъпленията от търга ще бъдат в полза на Международната благотворителна фондация "Дмитрий Касяненко" със седалище в Киев чрез базираната в САЩ фондация "Силата на една мечта" и ще бъдат използвани за закупуване на медицинско оборудване, инструменти и лекарства за украинския народ, съобщиха организаторите.

Бейзболна топка, подписана от Зеленски, беше продадена на търг през май м. г. за 50 000 долара, голяма част от които отидоха за осигуряване на хуманитарна помощ за Украйна.