Бившата японска принцеса Мако, племенница на японския император Нарухито, напусна родината си и отпътува заедно със съпруга си за Ню Йорк, съобщиха световните агенции.

Мако Комуро, както е името й, след като се отказа от титлата си, за да се омъжи за любимия си Кей Комуро миналия месец, отпътува заедно със съпруга си от международното летище Ханеда в Токио с полет на японските авиолинии АНА за Ню Йорк. Двойката бе изпратена от почитатели и журналисти на летището.

Вижте снимки >>

Сватбата на Мако с приятеля й от колежа, който не е с аристократичен произход, предизвика обществен диалог за ролята на монархическата фамилия и за медийното отразяване. Мако бе диагностицирана с посттравматичен стрес тази година, след като годежът й бе помрачен от финансов скандал, отразяван широко в медиите и принцесата бе принудена да е разделена от избраника си за три години.

След сватбата Мако, дъщеря на престолонаследника принц Акишино и принцеса Кико, получи паспорт, за да може да се присъедини към съпруга си в Ню Йорк, където той работи в адвокатска кантора.