Къщата във ферма в Роул Айлънд, за която се твърди, че е населена от духове и вдъхнови филма на ужасите "Заклинанието" от 2013 г., се продава за плашещата цена от 1,2 милиона щатски долара.

Компания за недвижими имоти пусна обява, търеща нови собственици на постройката с 14 стаи, заемаща около 290 квадратни метра върху имот от 3,5 хектара в Бърилвил. Агенцията я рекламира като "една от най-известните в САЩ къщи, обитавани от духове".

"Според легендата домът е обитаван от присъствието на Батшеба Шърман, живяла в къщата в началото на деветнадесети век", изтъква агенцията.

Филмът "Заклинанието" не е заснет в сградата, но е основан на преживяванията на семейство Перон, живяло в нея през 70-те години на миналия век.

Тя бе продадена през 2019 г. за 439 000 долара на семейство, което твърдеше, че се интересува от изследване на паранормални явления, припомня БТА. Освен това то организираше събития в нея и даваше под наем стаи за нощувка на изкушени от свръхестественото.

Предишните собственици не са се оплаквали от духове, а по-скоро от фенове на хорър продукцията, които се появявали по всяко време и навлизали в имота им без разрешение.