Казват, че независимо колко далечни и недостижими изглеждат мечтите, ако човек вярва силно в тях, понякога, независимо от обстоятелствата, наистина е възможно да се случат чудеса, които да превърнат копнежите му в реалност. А героите в този разказ са живото доказателство за това.

Действието му се развива на Филипините, където едно момиче бе на път да пропусне абитуриентския си бал, оставайки в дома си, докато всички нейни съученици празнуват своето дипломиране. Дни преди дългоочакваната вечер тo разбира, че родителите ѝ не разполагат с достатъчно средства, за да ѝ купят рокля. Онова обаче, което изобщо не подозира, е, че ѝ предстои да изживее една истинска съвременна приказка, сътворена от безграничната любов на своя по-малък брат.

Вижте снимки >>

Виждайки сестра си тъжна, Маверик Франциско Ояо решава да вземе нещата в свои ръце, при това буквално, като създаде специален тоалет, с който тя да отиде на събитието. Въпреки че самият той да не разполага с много пари, за да набави най-добрите и хубави материали, крайният резултат е повече от впечатляващ, а историята му се превърна в истинска сензация, обикаляща социалните мрежи със скоростта на светлината.

Маверик със сестра си

Снимка: Facebook

Първоначалният проект, който момчето иска да изпълни, се оказва непосилен за него и той се отказва, но сълзите в очите на сестра му го карат да запретне ръкави и да опита отново. Маверик прекарва часове наред, разглеждайки най-различни видове бални рокли в YouTube и Google Images, докато един конкретен модел, част от пролетната колекция на модна къща "Michael Cinco", не привлича вниманието му. Виждайки дрехата, той е напълно убеден, че тя е възможно най-правилният избор и сестра му несъмнено ще изглежда прекрасно в нея. Така я пресъздава, доколкото и с каквото може.

"В първия ден бях изключително притеснен, не знаех откъде точно да започна. След известно колебание взех рулото син плат и изрязах 9 парчета от него, декорирайки ги с бяла сатенена лента, която кръстосах по цялата им дължина. След това просто добавих плисиран тюл в преливащи се цветове по края. За финал заших всички части една за друга, сглобявайки полата, която се получи толкова обемна, че се наложи сестра ми да я пробва навън, тъй като вкъщи нямаше достатъчно свободно пространство. Когато я сложи върху себе си, разбрах, че мога да го направя. Струваше ми се така, сякаш вече бях свършил половината работа", разказва той.

Въпреки това Маверик преценява, че полата се нуждае от още детайли, ето защо залепя различни орнаменти, а последният етап в декорация ѝ са украсата с изкуствени цветчета, в чийто център поставя стъклени мъниста.

Колаж: Facebook

"Следващата стъпка бе корсетът. Него оцветих с бои, опитах се да направя "омбре ефект", за да се слее с останалата част на облеклото. Прибирах се след училище, хвърлях раницата настрана и хващах четките. Понякога чувствах голяма умора, но представяйки си колко хубава ще бъде сестра ми в тази рокля, получавах достатъчно стимул и енергия, за да продължа", споделя той.

Любимата му част от тоалета са ръкавите, които му придават екстравагантен и ефирен вид. Завършвайки визията си на истинска принцеса от приказките, абитуриентката слага дълги украшения за коса, висящи обеци и сребриста корона.

Маверик признава, че не е очаквал да изпълни задачата в срок.

"Съмнявах се, че изобщо ще успея да се справя, тъй като това е нещо, което ми бе напълно чуждо. Щастлив съм обаче, че успях да зарадвам сестра си. Това беше ден, който никога няма да забравя! Дори плаках от радост, защото всички тези безсънни нощи се отплатиха“, пише той.

Маверик

Снимка: Facebook