Преди една седмица дъщерята на покойния Дими от група "Сленг", която от няколко години насам върви по неговите стъпки, градейки самостоятелна кариера в родната музикална индустрия, сериозно притесни почитателите си, след като отмени свой концерт заради здравословни проблеми. Тогава младата певица, добила популярност у нас с парчетата "Sagapao", "Последен дъх", "Бягам" и други, използва личния си Instagram профил, за да направи официално изявление, с което да обясни повече за своето заболяване.

"Последните два дни правя всичко възможно, за да закрепя тялото си, но опитите са неуспешни. Поддържам много висока температура, която трудно се повлиява от лекарствата. Организмът ми се бори с всички сили", призна тя, като допълни, че очаква да се качи на сцената в последния ден на месеца, когато се зарече да превърне изявата си в незабравим момент за всеки, решил да я посети. "Заслужавате цялата ми благодарност, признателност и обич. Чакам с търпение да се видим, да пеем заедно и да преживяваме красиви неща посредством музиката", написа бившата участничка в предаванията "Като две капки вода" и "Маскираният певец"

Вижте снимки >>

Преди часове обаче стана ясно, че тя ще трябва да почака още, преди да застане пред публика, тъй като не много след съобщението ѝ в социалната мрежа, събрало множество благопожелания в секцията за коментари под него, се е наложило да бъде приета в болница, както самата изпълнителка разкрива в своя нова публикация. В нея блондинката пише, че макар вече най-лошото да е останало зад гърба ѝ, все още не е достатъчно силна, за да осъществи планираните си участия.

"Здравейте, мили хора. Днес е ден 5 от моя престой в болницата. Не съм подозирала, че състоянието ми може да се окаже толкова тежко. Няма да ви лъжа, бяха трудни 5 дни и физически, и психически, но благодарение на лечението, както и подкрепата на близките ми хора, днес се чувствам много по-добре и съвсем скоро ще мога да се прибера вкъщи. Сега обаче започва възстановяване. Мислех, че като ме изпишат, веднага ще мога да се кача на сцената, да се върна в залата, да продължа към нормалното си любимо забързано ежедневие, но се оказа, че ще ми трябва още време и търпение, за да се върна към нормалността.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dara Ekimova (@dara.ekimova)

За мое огромно съжаление, се налага да отменим концерта в Бургас.

Благодаря на всеки, който си е направил план, купил си е билет и е чакал да се видим. В мен тежат чувство на вина и тъга, но това е единственото решение. Нямам търпение да дойдат по-добри дни и да съм здрава. Сега е важно повече от всякога да се погрижа за себе си, за да се върна възможно най-скоро на сцената и да се видим пак", гласи посланието, придружаващо галерия от четири изображения, три от които са направени в пределите на медицинския център, в който е настанена.

Един от кадрите показва как лежи завита с одеяло в болнично легло, до което се виждат системи, а на друг показва как държи в ръка пластмасова чаша с резени диня, които се кани да похапне.

Наследницата на пиар специалистката Ива Екимова се оплака от тежкия летен вирус, който я е повалил, точно след престоя си по крайбрежието на страната ни. Малко преди да сподели, че се е разболяла, тя пусна във виртуалното пространство поредица от снимки, запечатали подбрани мигове от почивката ѝ на родното Черноморие. От началото на месеца редица медии предупреждават, че пренаселените курорти на бреговата ивица са среда за размножаване на десетки микроорганизми и бактерии, като подчертават, че към момента са регистрирани множество случаи на пневмония и дори менингити сред техните посетители.