Коали, Кейт Бланшет, Крис Хемсуърт... Австралия е дала много на света, но има още какво да предложи. Запознайте се с австралийските пожарникари, които са се снимали голи до кръста за цели шест календара за 2020 година.

Вижте снимки >>

Тази инициатива датира от далечната 1993 г. с първото издание на календар, съдържащ снимки на пожарникари от Австралия. За повече от 20 години приходите от продажбата на тези календари са събрали над 3 милиона долара, които са дарени за различни благотворителни каузи.

За 2020 година Австралийският календар с пожарникари ще се състои от 6 отделни издания, като пет от тях ще бъдат с животни. За тях момчетата са позирали с различни животинки, които се срещат в Австралия - котки, кучета, коне, прасета, агнета, коали, папагали и т.н. Тази година голяма част от приходите от продажбата на календарите ще бъдат дадени на малки благотворителни организации, чиято кауза е опазването на животните на континента. Част от средствата ще отидат за Currumbin Wildlife Hospital - болница, която се грижи за спасяването на дивите животни в Австралия вече 70 години, както и на организация, чиято цел е да храни и намира подслон за домашните любимци на хора, които са останали без дом и не могат вече да се грижат за любимците си.

Каузата на момчетата е много благородна, но още по-хубаво е изпълнението им. В което можете да се уверите от снимките в галерията.