Светът през последните дни е разтърсен от опустошителните пожари в Австралия и огромните щети, които те са причинили и продължават да причиняват.

Редица актьори, музиканти и други известни личности дариха големи суми за борба с огъня там. Крис Хемсуърт даде един милион долара за тази цел. А Ръсел Кроу дори не отиде на церемонията по връчване на наградите "Златен глобус", за да получи отличието си за ролята си във филма "Решаващият глас", като вместо това публикува видео, в което показва с какво разполага в камиона си, за да се включи в гасенето на пожарите.

Най-големите герои в тази ужасяваща история обаче са пожарникарите доброволци в Австралия, които денонощно се борят със стихията.

Снимката на един от тях обаче, на която държи бебе, повито и спящо в пожарникарска каска, разтапя сърцата на хиляди хора по света.

А ето и историята на снимката:

Тя е направена от фотографите Къртис и Чарлийн Хиклинг, а героите на нея са пожарникарят Беу Хайнс и неговият син Спенсър, който е роден на Коледа. Снимката е направена, когато пожарникарят си тръгва след продължила повече от 20 часа смяна и е много щастлив, че ще се прибира у дома.

След като семейство Хиклинг споделят снимката в своята страница във Facebook, тя бързо набира популярност и вече има хиляди харесвания и споделяния.

"Тази снимка представя прекрасната работа, която нашите пожарникари продължават да вършат и невинността, която те пазят с цената на всичките си сили", пише един от коментиращите.