Докато звездните колеги на Ръсел Кроу бяха заети да показват тоалетите си и да получават награди на бляскавата церемония по случай връчването на 77-ите награди "Златен глобус" в Бевърли Хилс, актьорът остана в Австралия, за да помага за гасенето на ужасяващите пожари там.

Вижте снимки на Ръсел Кроу >>

На вчерашната церемония той бе награден в категорията за най-добър актьор в лимитиран сериал или телевизионен филм за превъплъщението му в създателя на Фокс Нюз Роджър Ейлс в сериала "Решаващият глас". Кроу не бе там, за да получи наградата си. Вместо това той пусна в своя Twitter профил силно видео послание. В него ясно се вижда какво актьорът държи в своя камион за моментите, в които "нещата станат страшни", а именно - вода, маркучи, одеяла и други вещи, необходими за борба с огъня. Най-странното е, че между тях, някъде там в камиона, се е настанил и "Златният глобус" на актьора.

По време на церемонията за връчване на престижните филмови награди Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун направиха изявление от негово име, което гласеше: "Няма място за колебание, причината за трагедията, която се разразява в Австралия са климатичните промени".

Актрисата Фийби Уолър-Бридж пък обяви бекстейдж на събитието, че ще продаде статуетките си "Златен глобус" на търг, а приходите ще дари за борба с пожарите в Австралия. До момента унищожителната стихия е отнела живота на 24 души и е поразила над 2000 домове, пише Sky News.