Новаторската идея на първата музикална телевизия в България бе подкрепена от екипа на COR Plus, организатори на Десетото национално състезание по творческо писане на английски език, на което ММТВ е медиен партньор.

В юбилейното му издание взеха участие над 3300 ученици от 147 училища от цялата страна от шести до 12-ти клас, които развихриха своето въображение и талант, като показаха завидни умения в изразяването и на чужд език.

За честта да се напише музика, запише песен и направи видео бяха предложени текстовете на Рада Гаврилова от София, Калина Христова от Русе и Ива Банкова от Варна.

С почти пълно единодушие, след гласуване в социалните мрежи и на сайта на телевизията www.mmtvmusic.com, победител стана текстът "East of the Sun and West of the Moon" на ученичката от 11 клас на ГПЧЕ "Йоан Екзарх" във Варна Ива Банкова.

East and West - two opposite directions.

Sun and moon - two different creations.

Sun was a man, who loved to be seen.

Moon was a maiden, who was on him keen.

Sometimes she felt lonely, alone in the night

and often had nightmares, been trying to fight.

But then around dawn, when light broke the dark

she hid in the clouds and felt quite a spark.

There was he coming - magnificent sun.

As soon as moon saw him, she started to run.

Her body was shaking - she was so scared,

her pure heart was melting - she wasn't prepared.

He was made of fire, she was made of ice.

That's why he melts her every time.

But even the ice isn't that cold

cause deeply inside kindness is fold.

East of the sun she was awaiting

but as she came closer he was disconnecting.

Wherever he moved, was always on west,

that's what I call impossible quest.

Освен че пише добре на английски език, Ива пее и свири на пиано. Нямаме търпение да чуем и видим резултатa от това супер свежо начинание!

Музикалната медия на България остава вярна на каузата да подкрепя млади таланти, независимо от езика, на който се изпълнява песента.

Ива Банкова, победител в конкурса на Телевизия ММ

Снимка: телевизия ММ

ЗА ТЕЛЕВИЗИЯ ММ:

Първата българска музикална телевизия ММ е основана от Вихрен Карайчев и Тони Танов през 1997 г. в София. От излъчване от една стая и една VHS касета със западна музика, медията се превръща в явление и новатор в подхода към правене на телевизия с модерна визия, оригинални предавания, налагане на нови лица и изпълнители, подкрепа на българската музика и организиране на най-престижните отличия за музика в България - Наградите на телевизия ММ.

На 10 септември 2016 г. легендарната телевизия се завърна като модерната медия на дигиталното поколение с акцент върху музика и лайфстайл.