Полускъпоценните камъни имат доста голяма употреба в крафт сферата. Това се дължи на тяхната по-ниска цена, естествената им красота и натурална естетика, както и широката им достъпност като ресурс. Турмалинът е един от популярните минерални камъни, които са доказателство за това.

Турмалин всъщност представлява цяла минерална група, включваща няколко конкретни видове минерали - всеки, от които има свой собствен химичен състав и отличаващи се физични свойства. Най-често срещан е черният турмалин (шерл), който се открива в гранита и други магмени скали. Популярни също така са елбаитът, дравитът и увит.

Как може да се използва камъкът, какви енергийни свойства му се приписват и как да се грижим за турмалиновите бижута? Отговаряме по-долу.

Приложения на естествения турмалин

Както повечето полускъпоценни камъни, турмалинът също може да се използва за различни интериорни декорации. Дори и да не вярвате във фън шуй, несъмнено може да използвате красивия камък като естетическо допълнение към украсата на дома ви.

Най-масовата употреба на камъка е за изработката на различни видове бижута - както такива изваяни изкусно от благородни метали, така и крафтърски произведение на изкуството, които изненадват със своята красота, въпреки по-ниската им чисто икономическа стойност.

Ако търсите качествени турмалинови мъниста за създаване на красиви бижута на добра цена, eMart.bg е топ мястото за онлайн покупка.

Силата на различните видове турмалин

Макар и непотвърдени, тези конкретни метафизични свойства, които се приписват на минерала, са една от основните причини той да се търси така широко.

На черния турмалин му се придава значение за защита от негативна енергия, затова хората го използват за премахване на напрежението и негативните мисли срещу тях, които ги заобикалят.

Смята се, че лилавият минерал има специално отношение към чакрата на третото око и може да допринесе за задълбочаване на креативността и интутивните способности.

Розовият се свързва със сърцето и подобряването на любовта към самия себе си, както и чувството на сигурност и по-доброто възприемане на обичта от околните, споделят от eMart.bg.

Жълтият се използва за насърчаване на личната сила, а специфичният турмалин с оцветяване, наподобяващо разрязана диня се твърди, че помага за поканването на страст и любов в живота на носещия камъка.

Правилна грижа за турмалиновите бижута

Това е сравнително здрав и издръжлив камък, но все пак изисква определена грижа, за да се запазят блясъкът и красотата му с времето.

Избягвайте излагането на топлина, тъй като минералът може да се окаже доста чувствителен към нея. Добре е да ограничавате времето му на директна силна слънчева светлина и гореща вода.

Пазете го от химикали като белина, киселини и като цяло от препарати. По-добре свалете бижутата преди посещение на басейн или чистене у дома. Почиствайте регулярно с подходящи леки почистващи средства.


Рекламен материал.