Посетители на официалния сайт на кралското семейство са били препратени към китайски порносайт. Причината - огромна грешка в линка към благотворителна инициатива.

Вместо към благотворителност обаче, потребителите били пренасочени към страница, която предлага порно и "секс на живо", пише The Sun. А най-лошото е, че платформата някак успява да преодолее и детската защита, което на практика означава, че всеки може да достъпи сексуалните видеа и снимки.

На официалния сайт royal.uk се казва, че е дом на кралското семейство и на него водеща е снимка на кралица Елизабет II и принц Филип. Освен информация за кралските особи, сайтът включва и линкове към различни благотворителни каузи, в които те са замесени. Там трябвало да има и линк към официалния сайт на Dolen Cymru - lesotholink.org, но на негово място бил сложен линк, който водел към сайта с нецензурно съдържание.

Вижте снимки на кралското семейство >>

Именно изданието The Sun оповестява Двореца за ужасната грешка. Патрон на тази благотворителна кауза, която помага на хора в Уелс и Лесото, е принц Хари. Държавата в Южна Африка е близка до сърцето на принца и той прекара цяла година там през 2004-та.