На жителите на германския град Ерфурт им е било казано да внимават, тъй като по данни на полицията има избягало на свобода кенгуру, съобщава ДПА.

"Не сънувате, из Ерфурт наистина тича кенгуру на свобода", каза говорителка на полицията през миналата седмица.

Торбестото от рода Дървесно кенгуру на Бенет и кръстено от собствениците си Хорст е избягало от частен имот в сряда вечерта, като оттогава не се е връщало у дома.

Полицията била повикана от изумен случаен минувач, който забелязал Хорст да подскача по улицата. След това полицаите открили животното на територията на магазин за гуми. Хорст обаче бързо се шмугнал в близките храсти.

Зоологическата градина в Ерфурт била помолена да провери дали не е изчезнало кенгуру, но обявила, че всички нейни питомци са налице. Най-накрая бил открит собственикът на кенгуруто, който след това сам поел издирването на домашния си любимец. Полицията вече не участва в активното издирване, каза говорителката.

Въпреки това властите призоваха обществеността да следи за животното. Собственикът на Хорст има второ кенгуру, като и двете са в семейството като домашни любимци от известно време.

Дървесните кенгура на Бенет обикновено живеят малко по-далеч от улиците на Ерфурт - в дивата природа на Австралия и Тасмания. При строги условия, които позволяват подходящ живот на животните, тревопасните могат да бъдат отглеждани като домашни любимци в Германия.