В някои държави използването на дамски вибратор може да доведе до затвора, тъй като много хора не знаят за действащите там закони.

Специалистите по секс играчки от компанията "Карвака" съветват туристите да са особено внимателни, тъй като тези продукти са забранени в страни като Саудитска Арабия, Малайзия, Тайланд, Малдивите и др. Внасянето им на тяхна територия може да създаде на притежателките им куп главоболия, пише БТА, цитирайки в. "Метро".

На Малдивите вибраторите се третират като порнографски материали, които са абсолютно забранени в островната държава от митническите власти. В Саудитска Арабия те също попадат под този параграф.

В Малайзия, който внесе подобни артикули, може да бъде осъден на глоба, затвор до три години или на глоба и затвор. В Обединените Арабски Емирства секс играчките са строго забранени, същото важи и за Тайланд. Според законодателство от 2011 г. тези продукти са забранени за внос и във Виетнам.

Индия е родината на Кама Сутра, но това не означава, че можете да внесете безпроблемно вибратора си в тази страна, тъй като той се третира като порнографски според член 292 на индийския Наказателен кодекс.