Жарко слънце, морски бриз, плаж, спокойствие и много забавление - това са само част от мислите, които идват в ума ни заедно с настъпващото лято, а колкото повече се покачва температурата, толкова повече се увеличава и желанието ни за така дългоочакваната лятна ваканция.

Едва ли има човек, който да не си мечтае за малко да се откъсне от забързаното ежедневие, да забрави за професионалните си ангажименти, битовите проблеми и да се отдаде на заслужен отдих, а защо не и на неочакваните летни преживявания.

Снимка: iStock by Getty Images

Разбира се, когато говорим за почивка, е необходимо да се погрижим и за добрата храна, и за летните напитки, ако искаме тя да е пълноценна. Докато хващаме тен на плажа, докато се забавляваме с приятели в горещите нощи или пък се наслаждаваме на студения полъх от климатика вкъщи - освежаващото питие винаги е изключително добра идея. А какво по-хубаво от един наистина неочаквано вкусен летен коктейл? Да, и изключително лесен за приготвяне дори в домашни условия.

За да ви помогнат да поглезите сетивата си, от Schweppes са ви подготвили лятна плодова експлозия, съчетана с изтънченост, блясък и качество. С новите Schweppes SODA MIX Summer Rain Dance с вкус на диня и пъпеш и SODA MIX Night Light Vibes с вкус на праскова и кокос те ви приканват да опитате и свежите им идеи за коктейли и да се насладите на неочакваните летни преживявания.

Отдай се на ритъма с неочаквания танц под дъжда...

Schweppes SODA MIX Summer Rain Dance е тайната съставка на коктейла Summer Rain Dance. Освен безалкохолната напитка, за направата му ще са ви необходими още няколко съставки - 10 мл Campari, 30 мл джин и 10 мл Monin Blue Curacao.

А ето и стъпките за неготово приготвяне:

  • сложете кубче лед в стъклена чаша;
  • добавете Monin Blue Curacao;
  • бавно допълнете с джин и Campari;
  • за най-големите ентусиасти Schweppes препоръчва и захарен памук като завършек в коктейлната чаша, който да наподобява облаците, довени от вятъра.

За почитателите на безалкохолните напитки коктейлът може да бъде направен и с безалкохолни джин и Campari, миксирани със сироп Blue Curacao и разбира се - тайната съставка - Schweppes SODA MIX Summer Rain Dance.

Снимка: Schweppes

... Погледни към звездното небе и виж блясъка на нощните светлини

Вторият коктейл, който са ви подготвили от Schweppes, определено е бляскав. Не само заради това, че се приготвя със SODA MIX Night Light Vibes, но и защото самият той ще блести.

За да си приготвите Night Light Vibes, трябва да разполагате още с 30 мл водка и 20 мл Violet Liqueur Bitter Truth. Ето ги и стъпките за миксиране:

  • добавете всички съставки в стъклена чаша и бавно разбийте, докато се смесят перфектно;
  • внимателно изсипете в чаша тип "купе" с ледена сфера;
  • допълнете със Schweppes Night Light Vibes;
  • и отново за най-страстните любители на коктейли - можете да поръсите вашата напитка със сладкарски брокат, който да създаде впечатление за небе, изпълнено със звезди.

Разбира се, коктейлът има и безалкохолен вариант, който може да бъде приготвен с безалкохолен виолетов сироп и заместител на водка.

Снимка: Schweppes

Неочаквани предложения, но очаквано добри

Консултант при създаването и на двата коктейла с Schweppes e Роузи Мичъл, която е барман в един от топ 100 коктейл-баровете в света.

Стилът на Роузи е семпъл, елегантен и интригуващ. Тя обича да експериментира с класиката, като ѝ придаде нов изтънчен вкус.

А всяка една напитка на Schweppes е създадена по световните тенденции на питиетата в световен мащаб.

Снимка: iStock by Getty Images

 

*Материалът съдържа продуктово позициониране на Schweppes.