Радой Ралин е казал някога, че светът е оцелял, защото се е смял, а резултатите от множество проучвания през последните години доказват правотата на думите му. Оказва се, че лекомислените отклонения от сериозните неща в живота всъщност са от голямо значение. Учените определят шегите като суперхрана за мозъка, тъй като, опитвайки се да обработи объркващата или абсурдна информация, за да разбере защо тя е забавна, той работи на пълни обороти. Или казано с други думи, закачките активират повече и различни сфери в мозъка, отколкото четенето на книга. Невероятно, но факт!

Чрез своите изследвания, специалистите също така са затвърдили, че половете действително се различават коренно в използването и разбирането на хумора. Според тях господата си служат с майтапи, за да се конкурират с другите мъже, а дамите - за да се сближат с останалите жени. Независимо от техните подбуди обаче, никой не може да отрече, че и двата "отбора" имат забавни попадения, които лесно успяват да развеселят околните.

Днес ще насочим вниманието ви към представителите на силния пол, представяйки ви няколко остроумни примера за тяхната духовитост, които са извадени от социалните мрежи.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Кога бирените коремчета ще бъдат на мода? На кого са му нужни някакви си впечатляващи "плочки" и без това?

* * *

Току-що с приятелката ми изгледахме филма "Кингсмен: Златният кръг", а сега тя иска да си пуснем "Властелинът на пръстените"... Мисля утре и аз да ѝ направя няколко намека със "Свекървище" и "Булката беглец".

* * *

Не живея в кочина! Знам точното местоположение на всяка своя вещ, лежаща на пода вкъщи.

* * *

В самолета до мен седна майка, която носеше на ръце спящо бебе. Тя ме погледна тъжно и каза: "Горкият, съжалявам те". Думите ѝ ме ядосаха, затова ѝ отвърнах: "Не, аз съжалявам теб" и не спрях да викам през целия полет.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Момчетата проспиват половината ден.
Мъжете стават в 8 ч. сутринта и започват да се приготвят за работа.
Пенсионерите се събуждат около 5 ч. сутринта, след което обикалят напред-назад из къщата, мрънкайки, че всички останали все още спят, докато техните прадеди навярно са били на крак още с първите слънчеви лъчи.

* * *

Не се гордея с това, но съм изгледал всеки един епизод на "Хана Монтана"... Работата е там, че имам по-малка сестра, за която трябваше да се грижа, когато родителите ни не си бяха у дома. Всичко, което тя правеше, бе да гледа проклетия сериал. Защото било въпрос на живот и смърт... поне така ми каза, когато веднъж предложих да сменим канала.

* * *

Колегите на новото ми работно място: Не успяхме да те намерим във Фейсбук.
Аз: Защото ви открих пръв и ви блокирах.

* * *

Когато искам повече красота в живота си - просто махам кейса на телефона и му се любувам.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Когато започнах да използвам таксита, за да се придвижвам из града, постоянно се питах: "Достатъчно богат ли съм за този лукс?"

* * *

Кучето на мой приятел ме гледа втренчено...
Аз: Ако можеш да говориш, сега е моментът. Няма да кажа на никого, обещавам.

* * *

Едва след като ипотекирах жилището си разбрах, че е напълно възможно да работя на три места, без да умра.

* * *

Можем да бъдем себе си, само ако сме сами... Например, колегите ми заминаха в командировка и аз най-после мога да пусна климатика в офиса.

* * *

Снимка: Intsagram

Любимата ми част от ухажването е, когато в продължение на седмици игнорираш жената, която харесваш, за да провокираш интереса ѝ.

* * *

Мой приятел: Откъде знаеш, че шегата не беше моя?
Аз: Лесно, жена ми се смя, когато я каза.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos