38-годишната британка Клеър Рийс сподели с журналисти какво е усещането да носиш една и съща рокля в продължение на цели 20 години, пише в. "Тhe Sun".

Вижте снимки >>

Моделиерката си закупила дрехата през далечната 1997 година в магазина "Hause of Fraser", където работела като продавачка. Тогава била 17-годишна. Тя се обзавела с дългата рокля с тънки презрамки и разноцветни щампи срещу 36 британски лири,  възползвайки се от намалението, предлагано на служителките в магазина.

Клеър обличала дрехата по най-различни поводи, като например при пътуването с приятелки до испанския курорт Ибиса през 2001 година. Тя била с нея и при екскурзията си в Италия след година и по време на медения си месец през 2014 година.

Клеър през 1998 г.

Снимка: Скрийнот The Sun

"Винаги съм си падала по тази рокля, защото ми стои много добре и е доста оригинална. Въпреки, че е идеалният вариант за лятото, мога да я облека и през зимата с пуловер!", споделя се г-жа Рис.

Героинята на статията на в."The Sun" довери, че престанала да си купува нови дрехи и предпочита тези от втора употреба, предава БТА.

"Този мой избор помага на екологията на планетата и на портфейла ми", обяснява Клеър.