Eдна от най-старите зоологически градини в Обединеното кралство ще затвори врати завинаги след като работи 186 години.

Зоопаркът в Бристол ще бъде затворен за постоянно на 3 септември. Той е отворен за посетители през 1836 г. За цялото си съществуване до момента зоологическата градина е регистрирала около 90 милиона посетители и е помогнала за спасяването на 175 вида от изчезване чрез своите програми за опазване.

Снимка: Getty Images

Решението за продажба на обекта беше обявено след втория национален локдаун в Англия, след като животинската обител отчете много малки приходи от пиковите обикновено пролетни и летни месеци.

Животите ще бъдат преместени. Бристолското зоологическо дружество е планирало редица събития преди крайната дата, за да могат хората да споделят спомените си за мястото, които ще бъдат обявени през следващите седмици.

Снимка: Getty Images

Д-р Джъстин Морис, главен изпълнителен директор на дружеството каза пред "Daily Mirror": "Зоологическата градина е специално място за толкова много хора и ние искаме да им дадем шанс да дойдат, да видят нашите животни и градините и да разкажат за спомените си. Да се сбогуват с тях".

Части от обекта ще бъдат превърнати в жилища. Парите от продажбата на обекта ще бъдат използвани за построяване на нов зоопарк в Бристол, който трябва да отвори врати през 2024 г.