Без значение какви са възгледите ви за секса, може би всички ще се съгласим с твърдението, че, ако има някой, който трябва да го прави редовно, то това са женените двойки.

Да, те изпитват най-голяма нужда от сексуални изживявания, имайки предвид, че 6 от 10 от тях казват, че бракът напълно е съсипал удоволствието от сексуалния акт и правят секс средно по веднъж на всеки 6 до 8 седмици. Какво, за Бога, е това?!

Проучване сочи, че само 48% от двойките правят секс в брачната нощ само часове, след като са си казали заветното "Да". Но какъв е проблемът в това? Сексът би трябвало да бъде едно от най-важните неща за всяка двойка, която е решила да сключи брак, от момента, в който двама човека са решили да останат партньори до края на живота си.

Ето и 10 причини защо това е така:

Сексът възпитава близост

Неслучайно се казва, че в секса двама човека се сливат в едно. Но той прави много повече от това физически да сближава, той сближава и душите на хората, кара ги да се усещат като едно цяло, да мислят и действат като едно, а това е изключително важно условие за всеки успешен брак.

Сексът е чудесен за здравето

Ползите от секса за тялото на човека са многобройни. Като започнем с това, че той е изключително добро физическо упражнение, преминем през факта, че подсилва имунната система и стигнем до неоспоримото твърдение, че сексът намалява стреса, понижава кръвното налягане, гори калории, предпазва от рак на простатата при мъжете и това е само върхът на айсберга, както се казва.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Най-добрият начин за борба със стреса

По време на секс тялото отделя хормоните окситоцин и ендорфин, които намаляват стреса и карат човек да се чувства много по-щастлив. тревожността изчезва, а достигането до оргазъм много помага на човек да се успокои.

И като се има предвид колко много заболявания и здравословни проблеми са свързани с повишения стрес, като диабет, депресия, мигрена, наднормено тегло и други, то спокойно може да се каже, че използването на секса за намаляване на стреса си е направо необходимост (особено на сутрешния секс).

Сексът засилва комуникацията

За да бъде сексът хубав и ползотворен и за двамата партньори, е необходимо те да си комуникират добре, да се разбират при всяка стъпка. Оказва се, че някои двойки си говорят единствено в спалнята. По време на секс, защото тогава имат спокойствие, самостоятелност и близост.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Сексът не е самотно занимание, той е отговорност на двойката

Преди човек да има стабилен и постоянен партньор до себе си, той възприема секса като самотно занимание или като нещо, което да удовлетвори единствено неговите нужди и желания. Нещата се променят, когато връзката е сериозна и вече трябва да мислим и за нуждите и желанията на човека до нас. Тогава отговарянето на тези нужди и желание става основата роля на брачния секс.

Сексът във връзката предотвратява изневярата

Една мъдра поговорка гласи, че, ако една жена дава на мъжа си две хубави неща - хубава храна и сещате се още какво, то той никога няма да потърси друга жена. Но те не винаги е вярна. Изобщо не се успокоявайте, че мъжът ви няма да ви изневери, ако редовно му готвите и правите секс. Но зависи какъв е сексуалният живот на един женен мъж, когато види хубава жена. Ако сексуалният му живот вкъщи е добър, то той ще си помисли просто "О, тя е хубава!" Когато обаче отношенията му със съпругата му рядко включват секс, то той ще си помисли за тази друга жена "Чудя се как ли е тя в леглото". А може и не само да си го помисли.

Сексът е лекарство

Тук вече става дума повече са психологическия аспект на секса като лекарство. На способността му да кара човек да се чувства отново цял, щастлив, възторжен, със самочувствие, сигурен до партньора си, този вид секс, който те кара отново да мечтаеш, да се радваш, да се чувстваш желан и закрилян.

Сексът е вид обожание

Можете да въртите очи колкото си искате, но проучванията твърдят, че сексът е като спиритически сеанс, в който единият човек се предава на другия, в който човек се докосва до една по-висша сила.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Сексът предава любов, желание и себеотрицание

Когато правите секс със случаен партньор, той е само до възползването от чуждото тяло. Брачният секс е свързан с много повече емоции и най-вече с предаване на любов, желание и себеотрицание, с една дълбока интимност, с обмяната на енергия между двама души.

Сексът ви помага да преодолявате трудните моменти

Много от двойките, които остават женени десетки години, твърдят, че това е най-добрият начин за тях да се справят с трудностите в брака им. Тези двойки и след 10, 15 или 20 години, продължават да правят секс по 3-4 пъти седмично.