Колкото и бързо и шеметно да се променя светът, има някои неща в отношенията между партньорите, които си остават същите. Това са златни правила за онова, с което не бива да се примиряваме в една връзка, ако искаме тя да оцелее по-дълго време.

Никакви компромиси със здравето

Това, че се чувствате зле понякога, не означава, че сте хипохондрик. Но и не бива да се правите на безсмъртни. Когато сте болни, не позволявайте половинката ви да се отнася пренебрежително към вас и оплакванията ви и винаги приемете неговата или нейната помощ.

Интимните проблеми няма да изчезнат сами

Очевидно е, че когато един човек не знае какъв е проблемът, той няма как да го реши. Въпреки това много двойки просто си мълчат и не споделят, мислейки си, че сексуалните им проблеми ще изчезнат сами по някакъв магичен начин. Няма да стане така. Понякога здравият разум трябва да вземе превес над притеснението или срамежливостта и да споделим с партньора по какъв начин искаме да ни достави удоволствие.

Не се отказвайте от странните си и забавни навици

Всеки си има такива. Някои хора обичат да пеят в банята, други да свирят на маракаси, трети да танцуват на музиката на Backstreet Boys. Не губете своите странни и забавни навици във връзката си с партньора и уважавайте неговите също.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Безразличие към децата

Разбира се, че е мит, че всеки човек харесва децата. И, ако желаете да отложите създаването на семейство, това не е престъпление, но го обсъдете с партньора си, за да може и двамата да сте наясно накъде се движите във връзката си.

Финансовите въпроси

Те са основна тема във всяко семейство. Но е много важно да обсъждате бюджета си с партньора с правилните думи. Избягвайте изявления от сорта на "Ти харчиш много пари!", "Нямаме пари!", "Нищо не можем да си купим!" и т.н.

Постоянни критики

Не е хубаво нито вие да сте обект на постоянни критики от страна на партньора ви, нито вие да го критикувате твърде често. Това дълбоко влошава отношенията между хората. Опитвайте се да обсъждате всичко, което ви вълнува по спокоен начин. Ако задържате емоциите в себе си твърде дълго, в някакъв момент те все пак ще излязат и резултатът няма да е добър.

Правото да прекарваш време насаме

Може и да се обичате, може и да сте двойка, но всеки от вас има нужда от лично време за себе си. Затова трябва да уважаваме пространството и личното време на партньора си и да разберем, че фразата "Имам нужда да остана сам" не означава "Не те обичам вече".

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Личните проблеми

Ясно е, че никой не обича да чува една и съща история постоянно, но и мълчанието в двойката не прави нещата по-добри. Научете се да усещате границата между споделянето на личните си проблеми с партньора и онзи момент, в който тотално го отегчавате и трябва да спрете.

Родителите и участието им във вашата връзка

Хубаво е да поддържате добри отношения с родителите си, но не им позволявайте да станат третият човек във връзката ви. Вие и партньорът ви сте отделно семейство и можете да живеете по ваши правила, а не по тези, които диктуват майка ви или майка му.

Плановете за бъдещето

Ако имате идея за промяна в живота си, споделете я с партньора си. Ако и той или тя са на същото мнение, действайте. Ако не, обсъдете нещата. Но недейте да си мълчите, предполагайки какво мисли или иска човекът до вас.

Снимка: Shutterstock

Подхранване на комплексите за външния вид

Никоя връзка не може да оцелее дълго, ако партньорите се критикуват или подчертават физическите си недостатъци. Никога не казвайте на половинката си, че е грозна, напълняла, че на нищо не прилича без грим или на мъжа до вас, че е изгубил форма, подчертавайки, че Жоро от офиса редовно ходи на фитнес и изглежда страхотно.