Писателят Ян Моа предизвика скандал във Франция, след като каза, че "жените над 50 не стават за любов", въпреки че самият той е на 50 години.

Вижте снимки на Анистън и Бери >>

"Предпочитам младите женски тела. Това е всичко. Тялото на 25-годишната жена е възхитително. Тялото на 50-годишната жена не е", споделя французинът пред френското списание "Marie Claire".

Embed from Getty Images

Коментарите предизвикаха гневни реакции в социалните мрежи, особено на фона на факта, че жената на президента на Франция е на 65 години. Полемиката привлече вниманието и на световни медии от калибъра на "Би Би Си".

Френската актриса Марина Фоис се пошегува, че ѝ остава само една година и 14 дни, за да спи с автора, тъй като след това ще е твърде късно за нея.

Марина Фоис

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Потребител в Twitter казва с насмешка, че "жените над 50-годишна възраст са въздъхнали с облекчение, след коментарите на писателя", а друг допълва, че би било добре Моа да спре да се интересува и от жените под 50.

Журналистката на 52-годишна възраст Коломб Шнек публикува и по-късно изтри снимка на своето дупе, придружени с надпис: "... какъв глупак си, не знаеш какво пропускаш...".

Други публикуваха снимки на актрисите Хали Бери и Дженифър Анистън, за да опровергаят коментарите му.

"Харесвам, който ми харесва", коментира Ян Моа пред радио RTL. "И не смятам да отговарям пред Съда по вкуса", допълни писателят.

"50-годишните жени също не ме харесват. Те имат по-добри неща за правене от това до стоят около 50-годишен невротик, който пише и чете по цял ден. Не съм цвете за мирисане", сподели Моа.

Embed from Getty Images

Писателят допълни пред списанието, че най-много му харесват жените с източноазиатски черти - особено тези от китайски, корейски и японски произход.

Във Франция Моа е известен с пиперливите си коментари и споровете в социалните мрежи, както и със славата си на ухажор. Той е водещ и на нощно шоу, което върви без прекъсване от 2006 година насам.

На българския книжен пазар Ян Моа е известен с романа си "Раждане", а през септември миналата година той успя да влезе в световните медии, след като бе забелязан в Северна Корея заедно с Жерар Депардийо, където двамата гостували за тържественото отбелязване на 70-годишния юбилей на КНДР.