Учени от университета в Канзас установиха как изглежда идеалното флиртуващо лице на дамите, когато искат да се харесат на някой мъж.

За целта е много важен визуалният контакт очи в очи, главата е леко наведена и с лека усмивка на уста. С тези лицеви послания жените показват, че имат някакъв сексуален интерес към своя събеседник, пише в."Метро", цитиран от БТА. Представителите на мъжкия пол бързо дешифрират тези знаци. Те включват леко наклонена на една страна и наведена глава и загатната усмивка. Подобна техника за флирт неизбежно поражда в мъжкия мозък асоциация за връзка и за секс.

Омри Гилат, професор от университета в Канзас и ръководител на проучването изтъква, че в рамките на шест експеримента екипът е могъл да идентифицира кои изражения на дамското лице мачовците идентифицират като покана за флирт.

"Лицето за свалка" на дамите имало определена морфология. То е различно от израженията, които включват същите елементи, като например смеха. Когато той не е в този морфологичен контекст, мъжете не го възприемат като флиртуване