Едва ли има човек, на когото да му е приятно да му поставят рога, но това е от онези неща, които се случват всекидневно. За дамите има начин да "надушат" неверните си партньори - като обърнат внимание на начина, по който те поддържат външния си вид, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Според резултатите от "отварящо очите" проучване, мъжете с бради и татуировки, които искат да "минат за готини типове", е двойно по-вероятно да изневеряват в сравнение с гладко избръснатите и нетатуирани представители на силния пол.

Проучването, обхванало 1000 потребители на сайта за извънбрачни запознанства Illicit Encounters, показва, че най-отявлените кръшкачи - 58%, са мъжете, които имат къси бради и ги поддържат редовно.

Следват представителите на силния пол с постоянно набола брада - 52% от тях признават, че са кръшкали на половинките си. След тях се нареждат мъжете с гъсти бради (38%).

За сравнение - едва 29% от гладко избръснатите мъже споделят, че са изневерявали на партньорките си.

Колкото до татуировките - почитателите на боди арта, и в частност тези с "ръкави", са по-склонни да кръшкат в сравнение с нетатуираните мъже.

Проучването показва също, че афинитет към забежки имат и поклонниците на пиърсинга.

"Мъжете с бради, татуировки и пиърсинг искат да минат за готини и доста по-често очите им "шарят". Ако партньорът ви прилича на хипстър, но е прехвърлил 40-те, бъдете нащрек", съветва сексоложката Джесика Леони.