Рано или късно човек започва връзка и то не такава с домашния любимец, основаваща е на любов и взаимно разбирателство, а с някой друг човек, който се налага да търпиш (понякога до края на живота си). Е, това не е толкова лошо. Даже напротив. Има хора, ако щете вярвайте, жени и мъже имаме предвид, които живеят в разбирателство и в блаженство много години. Но има и други (такива познавам много повече), които постоянно са като кучето и котката, а това е даже меко определение на отношенията им, които постоянно спорят, карат се, викат си, сърдят се и се ядосват един друг, но въпреки това остават заедно.

Специалистите по връзките - онези хора, които знаят много по-добре от вас как да решите семейните си проблеми, са чували много, ама много оплаквания, а съответно и теории за справяне с различията в една връзка. Сега сме решени да вперим поглед в най-лошите от тях.

Ако се карате, значи връзката ви е пред разпад

Нищо вярно. Не е въпросът в това дали се карате, а как се карате. Ако никога не спорите и не се карате с партньора си, може би нещо не е наред между вас. Или не ви пука изобщо един за друг, или някой от вас таи нещата в себе си и в някакъв момент може да изригне, или пък си изневерявате и изобщо не ви пука за партньора. Също така, не слушайте съвета "Никога не си лягайте ядосани един на друг!" Понякога след като се наспи човек, вижда нещата много по-добре.

Следенето на партньора в социалните мрежи може да ви спести много проблеми

Изобщо, ама изобщо не е ок да следите партньора си - да му влизате в пощата, да го дебнете във Facebook и т.н. Ако имате някакви съмнения, говорете с човека, а не се превръщайте в Шерлок. Никой не обича да бъде следен.

Една връзка е успешна, ако в началото има магия

Не е задължително. При много връзки първоначалната магия бързо се изпарява и после хората осъзнават, че са живели в някаква имагинерна вселена, след което се разделят. За да бъде една връзка успешна, хората трябва да полагат много усилия за това. Магията няма нищо общо.

Винаги е най-добре да бъдете максимално честни

Има разлика между това да кажете нещо важно и истинско на партньора си и това да го заливате с ненужни подробности, които само биха го наранили или натоварили.

Трябва да се грижите за нуждите на другия

Все едно човекът до вас е някакво безпомощно същество, за което трябва да се грижите постоянно. Връзката ни е добре да се основава на взаимното ни желание да правим нещо заедно с другия човек, а не заради него, защото той иска, защото той има нужда и т.н.

"Без секс на първата среща", "Целувайте се на третата среща", "Правете секс след петата среща"...

Това са глупави правила. Мислете си каквото искате, но как ще се развие връзката на двама човека си зависи от тях. Не е задължително той да не се обади, ако вече сте правили секс. Ако пък е така, то този човек изобщо не ви трябва. Целувайте се и правете секс, когато искате, а не по график или според това какво сте прочели в някой наръчник по психология и мъжко-женски отношения.