Има жени, които не се нуждаят от тайни техники и жестове, с които да покажат на мъжа, че го харесват. Но някои дами не са така директни в отношенията си с противоположния пол и предпочитат по-леко и завоалирано да покажат интереса си към обекта на техните желания. За мъжете обаче винаги е било трудно да различат дали една жена флиртува с тях, или просто е мила и любезна.

Както обикновено се случва, тук идват резултатите от проучвания, които да ни разкрият кога и как точно флиртуват жените.

Учени използват специална система, изследваща мимиките на лицето, за да заключат, че една жена определено флиртува, когато обърне главата си встрани, наклони я леко, сложи бегла усмивка на лицето си и погледне в очите обекта на желания си.

Но не изглеждат ли така всички жени, когато общуват и си говорят с мъжете? За да бъдем по-сигурни, че една жена наистина има интерес към мъжа, се доверяваме на съветите на експерта по срещите Джейна Хокинг, които разкриват какво правят жените, когато флиртуват.

Yazmin Oukhellou

Снимка: Официален профил в Instagram

"Веднага щом мъжът влезе в стаята, ние оправяме косата си. Точно както лъвовете размахват гривата си. Аз лично винаги се опитвам да ѝ предам малко повече обем. Ако хванете една жена неподготвена и отидете близо до нея, а тя ви харесва, без съмнение, първото, което ще направи, е да пооправи косата си."

"Когато харесваме някого, много се смеем. Включително и на неща, които не са чак толкова смешни. Енергията се захранва е енергия. Затова, когато сърцето ти препуска лудо, искаш да излееш емоциите си по някакъв начин, един от тях е да наблегнеш на смеха."

"Когато видим мъжа, когото харесваме, директно го прегръщаме или целуваме по бузата. Никога не предпочитаме опцията за ръкостискане или само кимване."

"Гледаме мъжа в очите. Искаме да видим дали и той ни следи с поглед така, както ние него. Така че, ако сте в помещение пълно с хора, но засечете погледа на една жена, която се взира във вас, много вероятно е тя да ви харесва."

"Нервни движения. Много често си играем с косата си, с огърлицата си или с друг накит по нас, за да се разсеем от нервното напрежение и вълнение, което изпитваме покрай обекта на нашите желания."

"Оправяме дрехите си. Точно както си оправяме косата, когато мъжът, когото харесваме, е наблизо, така и започваме да оправяме дрехите си. Оглеждаме дали сме спретнати, дали гърдите ни изглеждат добре, хвърляме един бърз поглед на начина, по който изглеждаме."

"Молим за помощ за нещо, което можем да свършим сами. Малко е объркващо, но сме готови да го направим, за да получим още 5 или 10 минути внимание."

"Говорим за книги и филми, които мъжът харесва с цел да създадем тази връзка помежду ни - общите интереси и предпочитания, за да ни почувствате по-близки."

"Тагваме ви в публикации за неща, които знаем, че харесвате в социалните мрежи. Да, звучи като нещо, което тийнейджърите правят, но е забавно."

"И накрая... абсолютният знак, че жената харесва един мъж може да бъде видян в езика на тялото ѝ. По някаква причина много мъже пренебрегват знаците на тялото, които жената им изпраща и се фокусират само върху разговора. Когато жената е обърната с лице към вас, гледа ви в очите, смее се на шегите ви и ви кара да се чувствате добре, твърде вероятно е да флиртува с вас. Когато жената срещу вас ви се струва незаинтересована или разсеяна, скръства ръцете си и гледа встрани, то тя определено не си пада по вас."