Децата растат толкова бързо. Докато се обърнеш и бебето, което сякаш преди дни си люлял на ръце, се е превърнало в малко диво човече, което бърза за училище. А след още няколко години вече е възрастен човек, който поема сам по пътя си, а вие се радвате, ако се сети да ви се обади по телефона поне за Коледа.

Когато сте майка и имате дъщеря обаче, не бива да позволявате тя да порасне без да я научите на някои много важни неща. Не са малко и истините за живота, които именно вие като нейна майка трябва да ѝ споделите.

Ето и 10 от тях:

Грешките са ценен опит и никой не може да ги избегне, докато върви по пътя към щастието. Затова обмисли ги, поучи се от тях и продължавай напред към целта си.

Не съществуват перфектни хора. Всеки има нещо, което не умее да прави добре и рано или късно се проваля. Тайната за успеха е тази: да се изправяш повече пъти, отколкото си паднал.

Уважавай себе си! Различните хора винаги ще имат различни мнения за теб, не им позволявай да ти повлияят. Сама трябва да знаеш кои са силните и слабите ти страни.

Не е задължително първата ти любов да е любовта на живота ти. Хората се променят и понякога се разделят. И понякога това е най-добрият вариант. Помисли върху причините за една неуспешна връзка, не повтаряй грешките си, но никога не спирай да търсиш и да даваш любов на хората, които са ти скъпи.

Понякога добрината върши чудеса. Ако има някой, който те тормози в училище, направи му искрен комплимент и виж как ще реагира.

Помагай на хората, когато разполагаш с повече пари, но никога не давай последното, което имаш. 99% от хората не го оценяват.

Не изгубвай себе си, опитвайки се да се харесаш на другите хора. Сама решавай дали искаш да се променяш и по какъв начин.

Никога не продавай жилището си, за да вложиш всичко в по-голяма покупка заедно със съпруга си. Винаги трябва да имаш втори план и място, където да отседнеш, ако мъжът се окаже не чак такъв принц, за какъвто си го мислела.

Материалните неща ще те направят щастлива само за момент. Опитът е много по-ценен. Ако можеш да избираш между хубава екскурзия и скъп телефон, избери първото.

Много от съучениците и приятелите ти ще изчезнат от живота ти, след като завършите училище или университета. Ще си истинска щастливка, ако продължиш приятелството си поне с един от тях. Грижи се за тази връзка и за този човек!