Майката е онзи човек, който винаги ще ти желае най-доброто, чиято всеотдайност неизменно поставя твоите нужди пред нейните собствени. Тя непоколебимо ще бъде до теб, дори когато всички са те изоставили. Без да се замисли ще сподели както хубавите, така и лошите мигове, през които преминаваш. Подобно на любовта ѝ, нейната подкрепа е неизчерпаема, затова, независимо от случая, ще бъде насреща, предлагайки ти рамо, на което да се облегнеш, и утеха, с чиято помощ да се изправиш и продължиш напред, когато си сломен.

Да, жената, дарила ни живот, съвсем заслужено ще заема специално място в сърцето ни. Завинаги. И вероятно никога няма да можем да ѝ се отплатим за всичко онова, което безвъзмездно е сторила за нас, подготвяйки ни за суровата действителност, стелеща се по трасето на житейския ни път.

Ето защо, когато се нуждаем от съвет, просто няма как да открием по-добър от този, който тя би ни дала, понеже ни познава прекрасно и знае точно от какво се нуждаем, без значение на колко години сме. За да се убедите в това, по-долу ще откриете няколко наставления, които потребителите на интернет пространството са получили от своите майки.

Ето ги и думите, които те никога няма да забравят:

Прави добро, най-вече на онези, които според теб го заслужават най-малко, защото точно те са тези, които отчаяно се нуждаят от него. Все пак, какво ще подобриш, ако постъпваш състрадателно само към чистосърдечните хора? Помогни на нуждаещите се, усмихни се на сърдитите и дай съвет на изгубените. Прави добро, дори на тези, които постъпват нередно към теб.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Наслаждавай се на младостта си, работи усилено, пътувай при всяка възможност, посети колкото се може повече събития и танцувай, докато краката ти не могат повече да издържат. По този начин, когато някой ден се ожениш, няма да съжаляваш, че животът те е подминал.

* * *

Спомням си ясно как моята майка ми каза: "Ако не си щастлива в една връзка - прекрати я. Не се притеснявай от самотата, защото няма да си нито първата, нито последната, на която ще ѝ се наложи да започне отначало". Няколко дни по-късно напуснах приятеля си, а тя ме посрещна с отворени обятия обратно у дома.

* * *

Един ден през тийнейджърските ми години, когато тъкмо се бях разделил с половинката си, научила какво е станало, майка ми дойде в стаята и ми каза с най-сериозния си тон: "Ако искаш да откриеш правилното момиче, тогава спри да гледаш само красотата, защото с времето тя ще си отиде. Забрави очите си и остави сърцето ти да реши, то ще намери любовта - тя е важна!"

* * *

Не мога да те защитя от всичко на този свят, това обаче не означава, че трябва да се страхуваш. Напротив! Живей смело и знай, че когато животът те нарани, аз ще бъда тук, за да излекувам раните ти.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

"Омъжи се за този, който те обича най-много, не за онзи, когото ти обичаш най-силно", каза ми някога моята майка, а благодарение на думите ѝ днес имам най-прекрасния съпруг.

* * *

Сърцето ти е храм, поддържай го чисто и не позволявай на всеки да влиза в него - това е най-свещеното място, което притежаваш.

* * *

Не споделяй семейните си проблеми с никого, дори с "любовта на живота си", защото още при първата ви кавга, те ще ѝ послужат като оръжие.

* * *

Неблагодарните хора никога не просперират в живота, затова бъди благодарен за всичко, което имаш.

* * *

Не всички са длъжни да те обичат, точно както ти самата не изпитваш добри чувства към всички, които познаваш. Не можеш да накараш някой да се влюби в теб, но можеш да се оставиш да бъдеш обичана.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Никога не разчитай на някой друг, освен на себе си - така ще можеш да стигнеш толкова надалеч, колкото искаш.

* * *

Спомням си как на около 16-годишна възраст чаках с нетърпение да отида на концерта на любимата си музикална група, но когато денят дойде, навън заваля толкова силно, че го отмениха. Тогава се затворих в стаята си и от разочарование започнах да плача. Няколко минути по-късно при мен дойде майка ми, която ми каза, че трябва да спра да бъда егоист. "Едно нещо може и да пречи на теб, но в същото време да помага на други хора", каза ми тя.

* * *

Ако мислиш, че да плачеш на публични места е проява на слабост, то тогава знай, че да спориш и да се гневиш пред другите не е демонстрация на кураж. Прави го, когато си сам.

* * *

Мисли, преди да действаш. Никога не постъпвай с другите така, както не искаш те да постъпват с теб.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Когато излязох на първата си среща с момче, майка ми ме спря на вратата и ми каза: "Ето, вземи тези пари, не очаквай и не искай той да плаща всичко. По този начин, ако поиска да направиш нещо, което не желаеш, ще можеш да си платиш както твоята част от сметката, така и таксито, с което ще си тръгнеш от заведението. Винаги трябва да бъдеш независима!