Знаете ли, че над 140 хиляди вида животни и растения по света са застрашени от изчезване? А налагало ли ви се е да отговаряте на загрижени детски въпроси "Защо? Не можем ли да ги спасим"?

Понякога е трудно да се намери отговор, а понякога може да се махне с ръка "Какво толкова, няколко жаби и слонове в Африка?!". Не и, когато от тези видове зависи целият баланс на екосистемата, не и когато виждаме надеждата в детските очи, че животът им зависи и от нас.

Как да превърна загрижеността в помощ?

За да не гасне надеждата в детските очи, че можем да помогнем, BILLA подава ръка - и на застрашените видове, и на родителите, и на малчуганите.

На 14 април стартира новата образователна програма на компанията - "Невероятните животни". Чрез нея BILLA България представя любопитни факти и насърчава опазването на дивите животни, застрашени от изчезване. Или иначе казано, онова, което родителят не знае за дивата природа, детето ще намери в новата кампания.

BILLA

Насочена към децата от различни възрастни, тя предлага интригуващи знания, които идват под формата на забавление. 160 стикера и временни татуировки, паспорт за стикери с кратка информация за конкретен животински представител и 3D образователен глобус очакват своите любопитни изследователи. До 18 май, включително или до изчерпване на количествата, и родителите, и децата имат шанса да научат ценни факти как да сме полезни, та било и от разстояние, на дивата природа.

Така, в училищните междучасия - с размяната на стикери и показвайки едно на друго уникалните 3D глобуси, децата ще дадат гласност на това защо трябва да ни е грижа. Защо не и един ден те самите да са на място в зоните, където животните имат най-голяма нужда от помощ.

Как да участвам?

В продължение на близо месец (от 14 април до 18 май) програмата ще бъде част от асортимента във всички обекти на BILLA в страната, допълвайки богатото разнообразие от артикули с високо качество на достъпна цена, съобразени с различните вкусове и предпочитания на клиентите.

При всяка покупка на стойност 15 лева в магазинната мрежа на BILLA, получаваме безплатна опаковка от четири стикера с изображения на животни (ако превърнем ежедневните си покупки в стикери, децата ни ще са доста щастливи от техния брой).

В някои опаковки ще има и бонус - добавена татуировка с изображение от колекцията. Извън кампанията, опаковките могат да бъдат закупени от всички BILLA магазини за по-малко от един лев - 99 ст. А както казахме, на разположение са и атрактивният колекционерски албум и 3D образователен глобус, който представя родината на всяко едно животно за залепване на изображенията. И всичко това на обща стойност от 5,99 лв.

Защо да се включа?

Естественото любопитство на децата към света на животните е ценно напомняне за нас - "големите", че не трябва да обръщаме гръб, когато някое от тях е на косъм да изчезне завинаги. Ако можем да доближим обичливото детско сърце до това да спаси живот, наш дълг е да го направим.

"Да дадем на нашите клиенти и техните деца възможност да учат и направят нещо много добро - да опознаят застрашените видове животни по света и да се научат как да ги опазват, докато се забавляват", пък е мотивацията, която води компанията в тяхната креативна кампания.

Пълните правила на потребителската програма и повече детайли за продуктите в нея, са достъпни в магазини BILLA или в сайта на търговската верига www.billa.bg.


*Материалът е изготвен за BILLA България