Времето за хранене е важен аспект от нашия живот. Децата започват да развиват умения за самостоятелно хранене от раждането. Самостоятелното хранене е много сложна задача и е обичайно децата да имат затруднения с използването на прибори за хранене. Този процес обикновено отнема доста време - докато детето навърши 7 години, докато свикне успешно да използва прибори за хранене.Advertisement

Бебетата обикновено започват с храненето между 6 и 9 месеца. Между 9 и 13 месеца те могат да се хранят с пръсти с меки храни или такива, които се топят бързо в устата. До 24 месеца децата обикновено имат желание да се хранят сами и да бъдат независими. Между 2 и 3 години децата допълнително развиват уменията си за хранене с лъжица, както и се научават да боравят с вилица.

До 5 години детето се учи да реже с нож. Често едва на около 7-годишна възраст детето може да използва нож и вилица заедно, за да нареже храна и е наистина независимо при самостоятелно хранене.

Децата учат по различни начини и днес ще ви покажем детски прибори за хранене с любими герои на малки и големи, които ще ви помогнат в този процес през цялото това време на израстване и развитие на уменията за хранене на детето:

Полипропиленов комплект за хранене

Market.dir.bg

Купи Комплектът е предназначен за самостоятелното хранене на малчугана. В него е включено всичко необходимо - купа, чиния и чаша. Изработен е от полипропилен, без съдържание на ВРА.

Полипропиленови прибори, Миньоните

Market.dir.bg

Купи Комплектът съдържа вилица и лъжица. Изработени са от полипропилен, който е безопасен и устойчив на надраскване материал. Заоблените форми не дразнят нежните венци и са безопасни за детето.

Полипропиленов комплект за хранене

Market.dir.bg

Купи С илюстрираните картинки на героите от Замръзналото кралство, комплектът ще привлече вниманието на децата и ще превърне храненето в забавление.

Спортна чаша със сламка Cars

Market.dir.bg

Купи Бебешките чаши подпомагат развитието на децата. За да ги използват, на децата им се налага да използват устата и езика си по нов начин. Тези чаши подпомагат "прехода" от пиене с биберон, към нормалното пиене на големите хора. Преминаването към "пиене от чаша" развива лицевите мускули, устните, челюстите и езика, а те имат пряко отношение към развитието на говора и умението за хранене.

Полипропиленови прибори, Пес Патрул

Market.dir.bg

Купи Комплектът съдържа вилица и лъжица, изработени от полипропилен. Този материал, както вече споменахме, е безопасен и устойчив на надраскване, а заоблените форми не дразнят нежните венци и са безопасни за детето.

Чаша за микровълнова Замръзналото кралство

Market.dir.bg

Купи Практична чаша, украсена с някои от любимите герои от света на киното и телевизията. Подходяща е за използване в микровълнова, което я прави идеална за претопляне на детска закуска ежедневно.

Полипропиленова чаша неразливаща се

Market.dir.bg

Купи Чашата има капачка с удобна дръжка, която позволява лесно и удобно държане. Характерното щракване е знак, че чашата е добре затворена и може безопасно да се държи от детето. Затварянето е достатъчно силно, за да предотврати разливане, дори по време на движение. Сламката и накрайника са лесни за разглобяване и почистване.

Полипропиленов комплект за хранене

Market.dir.bg

Купи Комплектът е предназначен за самостоятелното хранене на малчугана. В него е включено всичко необходимо - купа, чиния, чаша, бутилка, вилица и лъжица. Изработен е от полипропилен.

Подложка за хранене

Market.dir.bg

Купи Практична подложка, която ще направи храненето на малките по-забавно, благодарение на прекрасния ѝ дизайн с героите от любимите им сериали и филми. В същото време тя ще предпази масата от възможни случайни разливи.

Сламка за пиене

Market.dir.bg

КупиТази прозрачна сламка за деца е с картинка CAPTAIN AMERICA от анимационния филм AVENGERS. Подходяща е за сок, мляко или всяка друга напитка.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Market.dir.bg