Да видиш радост и щастие в детските очи е безценно. Фондация "Стоян Камбарев" чрез своята Благотворителна eкологична кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА за втора поредна година донесе тази емоция и много усмивки у бъдещите таланти на България - от град Лъки в Родопите, Смолян, през Варна, Велико Търново, Кърджали и Бургас, чак до Хасково и София.

Днес ще ви разкажем за даровитите малчугани от избраните многодетни семейства, които получиха купища подаръци и ваучери, благодарение на големите сърца на нашите партньори и благодетели. По Коледа бяха преведени и стипендиите на талантите, които ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали и по този начин ще дадат глътка въздух на семействата им в този тежък за всички период.

Вижте снимки >>

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА все още красят алеята пред НДК, но вече без великолепната си коледна украса и чакат залесяването им в Гората на Таланта в Южния парк през пролетта.

Ето избраните таланти от 13 многодетни семейства, като голяма част тях получиха подкрепа и през изминалата година, и ще бъдат стипендианти на Фондация "Стоян Камбарев" до навършване на пълнолетие:

Далия

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ДАЛИЯ ГЮЛАЙ е на 8 години и е най-малкото дарование, подкрепено от кампанията още от миналата година. Идва от сплотено семейство от Велико Търново. Далия пее не само индивидуално, но и във вокалната формация "New Voices" на Десислава Станкова. Ежедневно се налага да работи в екип и да придобива нови музикални способности. Напредва изключително бързо и е носител на много международни награди и дипломи. Има по-голям брат Денис и тригодишна сестричка Алия.

Елиса

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ЕЛИСА ДОНЧЕВА е на 12 години от Варна. Лиси е изящен талант и от съвсем малка мечтае за световната балетна сцена, като изучава балет в школата на Бистра Бъчварова към Детската Опера в родния си град. Има две по-големи сестри - Симона и Мерая. През 2020 г. на състезанието Dance Star, което е квалификация за световното първенство в Хърватия, Елиса се представи блестящо, което донесе много радост на всички, които вярват в бъдещето ѝ.

СВЕТОСЛАВ ПЕЙЧЕВ е на 13 години. Живее в град Лъки в Родопите и има трима братя. Талантът му е забелязан от учители в местното читалище, които заедно с майка му настояват той да учи каба гайда при Петър Янев - гайдарят на Валя Балкански. Според големият гайдар Светослав е с изключителна природна дарба и идеята на ментора е развитието му да продължи в музикалното училище в Пловдив.

Пламена

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ПЛАМЕНА ГЕОРГИЕВА е на 14 г. от Бургас. Мултиталант. От първи клас тренира акробатика и 4 пъти става абсолютна републиканска шампионка в индивидуалните състезания по ДИШ за 6-8 и 9-11 възраст към Нефтохимик - Бургас и Акро-Джъмп. Учи ударни инструменти в Музикалното училище. От 5 години нейна абсолютна страст е брейк денс танцът. Тренира при известния бургаски хип-хоп и брейк треньор Христо Андонов - Черният. Има малък брат и две сестри, като едната - Йоана свири на флейта и пиано, и тренира спортни танци.

Кристиана

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

КРИСТИАНА КИРИЛОВА е на 16 г. от Велико Търново. Родена преждевременно, което налага поставянето й в кувьоз, вследствие ретината на очите й се отлепя, изгаря и води до нейното ослепяване. На 9г. Криси започва да се занимава професионално с пеене и оттогава е била на една сцена с много родни звезди. Учи пеене при Десислава Станкова / "New Voices" . Освен на български пее на английски, френски и испански като има много международни награди, дипломи. Има сестра Траяна и брат Денис.

Калоян и Калоян

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

КАЛОЯН ПРАМАТАРОВ е на 15 год. от град Бургас. Има две сестри - Елина и Яна. Калоян е избрал да се посвети на музиката и любимите си ударни инструменти. Продължава да се развива професионално в НМУ "Любомир Пипков" в София. Освен талантлив инструменталист с редица концертни, фестивални и конкурсни участия, много награди, грамоти и дипломи, Калоян се отличава и като сериозен ученик с висок успех.

КАЛОЯН ГЕОРГИЕВ е роден в Смолян преди 16 години, има брат Стефан и сестра Боримира. Като дете започва да свири на виолончело и китара. Талантът му не остава незабелязан и е приет да учи в НМУ "Любомир Пипков" в София, където с голяма страст насочва вниманието си към нов инструмент и усвоява тънкостите на арфата. През тази година Калоян ще се яви и на първите си конкурси, за които се готви здраво.

Божана

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

БОЖАНА СЛАВКОВА е от Бургас и е на 16 год. Млад артист, напълно обзет от изкуството. Различните ѝ творчески търсения са в музиката, литературата, киното, фотографията и изящните изкуства. Започва да свири на флейта едва 7 годишна в Плевенското музикално училище. В последствие, Божана печели множество награди от литературни конкурси, като "Веселин Ханчев", "Петя Дубарова", "Никола Вапцаров", "Стоян Михайловски" и др. Има две по-малки сестри - Симона и Дария, които свирят на ударни инструменти и на акордеон.

Йоан

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ЙОАН МЛАДЕНОВ е на 16 години от София. Едва 6 годишен попада в класа по пиано на Мария Богданова и заедно с нейния син Михаил свирят на четири ръце и като клавирно дуо печелят няколко награди. Йоан е ученик е в НМУ "Любомир Пипков". През 2013 г. младият пианист участва на Международен конкурс в Гевгелия (Македония), където го оценяват със 100 пълни точки и така печели Първа награда и златен медал. Калоян има две по-малки сестри Анна и Калина, които също се занимават с музика.

Екатерина

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ЕКАТЕРИНА АТАНАСОВА е на 17 години и е от Велико Търново. До изкуството се докосва за първи път още в детската градина и усеща, че това ще бъде нейната съдба. Учи пеене при Десислава Станкова и е част от вокалната й формация "New Voices". Екатерина е носител на множество грамоти и дипломи в областта на изобразителното изкуство, народното пеене и народните танци. Има две сестри: по-голямата Анжела и малката двегодишна Божидара.

Наргис

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

НАРГИС-НАДЕЖДА ЗУЛФИКАР ХАЙДЕР е на 18 години от Бургас и започва своето обучение в Музикалното училище в родния си град с пиано, но скоро целеустремено прави своя избор като започва да се занимава с виолончело. Наргис е печелила много награди от конкурси за българска и немска музика, член е на оркестър и на различни по-малки музикални формации, и е част от много концерти изяви. Има сестра Анна-Матея и брат Даниал, които също са се посветили на музиката.

С много обич, Фондация "Стоян Камбарев" подкрепи и децата от две семейства на приятели от артистичния свят - това на Димо от P.I.F., който шокиращо загуби борбата с коронавируса и остави млада съпруга и две съвсем малки дъщерички и това на обичания актьора Йосиф Шамли и неговите три прекрасни дъщери.

"Чудесно е, че тази година кампанията се разрасна и освен в София, ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА украсиха и центъра на Бургас. Самият факт, че в това сложно за всички време, успяхме да съберем средства, за да дадем криле на тези фантастични деца, е белег на огромно доверие и вяра в благородната мисия на Фондация "Стоян Камбарев". За това бих искала да се обърна към всеки един от коледните ни благодетели и дарители в тази красива коледна кампания с думите: "Вие променяте съдби и сбъдвате мечти! Благодарим от сърце!" - сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, вдъхновител и председател на Фондацията.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществи с изключителното партньорство на Столична Община и г-жа Петя Нановска / PRО PLANTS - лидер в ландшафния дизайн и озеленяването и с подкрепата на IDEA Comm, Метрореклама, ПРИЗМА - светлинни решения и БИЗЕД.

Екипът на ЕЛХИ НА ТАЛАНТА

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

С благодарност към всички КОЛЕДНИ благодетели, които закупиха свои елхи:

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова, УникКредит Булбанк - официалната банка на Фондацията, най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова/ Риск Инженеринг, КАУФЛАНД, TEVA, г-жа Гергана Ташкова / Марс Армор, ТECHOPOLIS и PRACTIKER, ПОК СЪГЛАСИЕ, WILKINSON Sword, шоколадовото изкушение MЕRCI, EasyCredit, NOVA Film, LIGNA Group и DRAFT KINGS .

Атанас Динев/ Кари Хоум, Звезделин Протопопов/ Pro Derma, Нешо Миранов, семейството на д-р Мажена и Георги Панови и синът им Александър, адв. Анна Попова и дентална клиника AllDental, която ще се грижи за денталното здраве на всички млади таланти.

Община Бургас, Лукойл Нефтохим Бургас и Порт България Уест.

Даровитите деца получиха планини коледни подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги и търговски центрове от дарителите, закупили свои Елхи и от други приятели на Фондацията като Дилмано Дилберо, Лактоком и Един Метър Шоколад.

Благотворителната коледна кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще се завърне отново в края на годината! Ако искате да се включите и да научите повече, може да го направите на сайта на Фондация "Стоян Камбарев" - www.kambarev.com.