Оттеглилата се от активния спорт сноубордистка Александра Жекова обяви, че очаква първото си дете в края на септември.

33-годишната софиянка, която беше сред елита на световния сноуборд в продължение на близо две десетилетия, съобщи новината в профила си във Фейсбук, публикувайки снимка от свое изкачване в Пирин.

"С трепет споделям, че в моето коремче расте една малка планинка от любов, която очакваме да се покаже в пълната си прелест към края на септември. Прегръщам ви и пожелавам сърдечно тази радост на всички гнездящи двойки", написа Жекова.

Сани е най-силно представилият се български спортист в последните две зимни олимпийски игри. Тя завърши пета в Сочи през 2014 г., а после финишира на шесто място в бордъркроса в Пьонгчанг през 2018 г. Жекова дебютира на зимни олимпийски игри през 2010 г. във Ванкувър, когато отпадна в квалификациите. Пет години по-късно тя завоюва златото от зимната универсиада. След края на професионалната си кариера като спортист Жекова се насочи към работата с деца и подрастващи, тръгнали по нейните стъпки. Тя се включи и в кампанията за равен достъп до качествено образование на фондация "Заедно в час".