Забелязали ли сте как всяка година по това време всички задружно изтрещяваме? То не са отстъпки на вина, то не са розови балончета и розички. Свети Валентин ли е, Трифон Зарезан ли е - не знам, но със сигурност е нещо особено!

Трябва да си призная, че празник в името на любовта определено гъделичка женската ми емоционалност. Но лично аз предпочитам да обръщам специално внимание на своя любим всеки ден. И не, не говоря за празнични трапези и романтични подаръци вечер след вечер. Само казвам, че ако празнуваме любовта точно на 14 февруари, то какво правим с връзката си в останалите 364 дни?

Снимка: lebanoninapicture.com

В същото време отбелязваме и добрия, стар, любим празник на виното. И като истински фен на този елексир ви казвам, че един ден в годината не стига, за да го почетем. Затова нека не влизаме в дебати какво да празнуваме на 14-и февруари, а да помислим как да си прекараме добре без излишни превъзнасяния.

Снимка: medicalnewstoday.com

Съпругът ми е спортист, което през годините е налагало няколко различни адресни регистрации. Празнували сме различни поводи на различни места по света, а честно да ви призная - понякога съм си празнувала и сам-сама. Все пак не мога да виня Илиан, че пътува с отбора, а видиш ли аз точно тази вечер имам настроение за романтика. Но да не се отвличаме в лични терзания. Разказвам ви всички тези неща, защото Свети Валентин е много популярен в много държави, а това неминуемо го прави труден за подминаване и у нас.

Снимка: pinterest.com

Вече почти всички детски заведения, било то градини или училища, също организират различни мероприятия по този повод. А децата не могат да празнуват нещо в училище и след това да го отричат вкъщи. По-големите ми деца - Алекс и Вики, също се вълнуват от празника и са временно обсебени от гаджета, валентинки и романтични подаръчета. Това кара мен и баща им леко да настръхваме, тъй като дори двамата общо не могат да вържат годините на един средностатистически тийнейджър.

Снимка: личен архив

Искаме или не, обаче, денят на влюбените е част от живота ни и от този на нашите деца. Затова в днешното видео ще ви дам идея за нестандартна семейна традиция, с която да почетем не само любовта, но и семейството. Ще направим и чудесни валентинки, които децата да подаряват в училище и в детската градина. О, и да не забравя, нашите малки герои - Алекс и Вики - стават част от Fab Mama и ще хвърлят безценната си детска светлина върху темите, които обсъждаме. Весел празник, който и да е той, и до следващия път!

*FAB Mama е авторска копродукция на влогъра Цвета Евтимова и dir.bg. Всички авторски права са запазени. Очаквайте всеки понеделник епизод от поредицата.