Свилен Ноев, вокалистът на група "Остава", става лице на кампания, посветена на изоставените деца, съобщиха инициаторите от SOS Детски селища България.

SOS Детски селища България стартира кампания "Стани Великан", която има две основни цели: Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика - всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Тревожен е и фактът, че това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на тези семейства в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят.

Кампанията стартира на 1 февруари и ще продължи до 28 февруари. Лице на кампанията е Свилен от "Остава", който подарява песента си "Великан" на SOS Детски селища България. В записа участват и музикантите от група "Остава".

"Вярвам, че всяко дете може да стане великан, ако има нужната подкрепа. Надявам се феновете ми и всеки, който може, да подкрепи децата в риск като стане SOS Приятел", споделя Свилен.

Всеки, който иска да промени тъжната статистика и да подкрепи кампанията, може да го направи още днес като стане наш SOS Приятел през сайта на организацията. Набраните средства ще бъдат изразходвани за подсигуряване на ежедневна грижа за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя.