Tвърдението му е по повод решението на немското списание за мода Brigitte, което отказва да публикува снимки на модели за сметка на образа на "истинската жена".
 
Според Лагерфелд тези, които твърдят, че манекенките са анорексични и кокаляви, са именно дебелите "мамчета", които седят пред телевизора с чипс в ръка. "Никой не иска да гледа жени с извивки по тялото", коментира дизайнерът пред немското издание "Фокус".

Решението на модния журнал да не показва повече професионални модели по страниците си възниква по повод оплакванията на читателки, които не могат да открият себе си в изложените женски тела. По този повод 71-годишният дизайнер коментира, че в света на модата "никой не иска да гледа заоблени женски тела".

В отговор на реакцията на Лагерфелд главният редактор на списанието Андреас Леберт отговаря, че на екипа на изданието му е писнало да поправя телата на манекенките чрез компютърни намеси.

"Години наред използваме фотошоп, за да направим слабите момичета да изглеждат малко по-закръглени. Те наистина са прекалено слаби и особено голям проблем, подлежащ на корекция, са краката и гърдите им. Според мен подобен външен вид изглежда смущаващо и дори перверзно", споделя Леберт.