Пролетта на 2020 наближава, а с нея и един от най-важните моменти през този период - абитуриентските балове. Затова никак не е рано да обърнем поглед към най-актуалните тенденции при бижутата този сезон, преди да вземем решение какво да купим.

Хубавото, както при облеклото, обувките, а и при аксесоарите тази година е, че дават голяма възможност за експерименти и свободно изразяване. Дизайнерите наистина са се заиграли с цветовете, формите и материалите, от които са изработени актуалните бижута.

Цветни аксесоари

Забравете класическите злато и сребро. Да, те са винаги актуални, но сега е времето да опитате нещо по-свежо, по-цветно и грабващо окото. Тази година на мода са цветните бижута с флорални мотиви, камъни, И когато става въпрос за бижута, не се притеснявайте да смесвате цветовете на камъните и цвета на метала. Колкото по-разнообразни са те, толкова по-лесно ще е да ги съчетаете с тоалета си.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Само една обеца

Обеците са соло този сезон. Но за целта изберете обеца, която е толкова ефектна, че да няма нужда от втора. Това е тенденция, представена от марки като Tibi, Oscar de la Renta и Marc Jacobs.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Огромните синджири

Синджирите стават все по-големи и по-големи на модните подиуми тази година. Brandon Maxwell вече показаха тяхната огромна блестяща версия, същото направиха и Zimmermann. Най-добрият начин да носите такъв синджир е в комбинация с нещо малко и деликатно, което да контрастира на този аксесоар, като фина и тънка верижка с камък например.

Снимка: Instagram

Перли

Перлите са сила през пролетта на 2020. И в момента те са актуални във всякакви разновидности - от обеци, през огърлици или като накити за глава. Всичко зависи от това кои аксесоари с перли най-много харесвате и с какво ще ги съчетаете.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Големи халки

Те всъщност никога не са си тръгвали от модните тенденции, но а готови за мултиплициране през следващия сезон. Proenza представиха своята версия под формата на огромни златни двойни халки, докато Oscar de la Renta заложиха на халки, изработени от различни материали. Най-добрият начин за носене на големите халки е да заложите на класическите в златно, които лесно се съчетават с всеки тоалет.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos