Белослава Хинова, която бе избрана лично от Карл Лагерфелд да дефилира за Chanel, се качи отново на модния подиум за представянето на круизната колекция на Chanel преди дни в парижкия Гран Пале.

Вижте снимки на Бел >>

Бел премина пред погледите на публиката, сред които бяха и звезди като Ана Уинтур. Близо до нея беше Клaудия Шифър - една от музите на Карл Лагерфелд, както и актрисата Моника Белучи, а и корейската певица Джени.

Това е първата колекция на модната къща след смъртта на прочутия Карл Лагерфелд, който представяше колекциите си сред плажове и пищни декори. Наследничката му на поста творчески директор на Chanel предпочете минималистично излъчване на залата, в която да изпъкнат тоалетите в черно и бяло.

Embed from Getty Images

Българката носеше дълга рокля в черно и бяло с широки презрамки с принт с кръгове, часовници и логото на Chanel. Ревюто бе открито от Кара Делевин. Последваха я актрисата Пенелопе Крус в бяла рокля и младата Кая Гербер. Дефилето беше подходящ начин за Chanel да отдаде почит на гиганта на висшата мода, който не пожела да има официална церемония след смъртта му преди две седмици.

Embed from Getty Images

Преди време в интервю за Dir.bg Хинова сподели за срещата си с Лагерфелд:

"Бях на кастинг, през който минахме всички момичета и след това на фитинг пред Карл Лагерфелд. Не мога да кажа дали съм избрана, но той ме е видял и ме е харесал, което е достатъчно за мен."

Бел дефилира за първи път за Chanel преди по-малко от година, след това последваха и други нейни изяви за бранда. Тя се качи на подиума и в Банкок.

В момента френската къща е под ръководството на Вирджини Виар.