С колекцията си за Calvin Klein дизайнерът Раф Симънс потопи зрителите, присъствали на дефилето на бранда в рамките на Нюйоркската седмица на модата, във воден свят, вдъхновен от филма "Челюсти".

Вижте снимки >>

Откакто зае поста творчески директор на Calvin Klein преди две години, белгийският дизайнер се стреми с колекциите си да представи Америка. Този път той отведе зрителите на плажа.

"На плажа човек има усещане за красота, но и за напрежение между сушата и океана - отбеляза Симънс. - Човек има впечатлението за два свята, които се срещат и може би се сблъскват. "Челюсти" е добър пример за това."

В началото на дефилето бе прожектирана сцена от филма на фона на прочутия саундтрак на Джон Уилямс, съобщава БТА. Постерът за филма бе върху тениски, носени от редица манекенки. В колекцията има много неща, свързани с филма, като например червени шапки за къпане и черна материя, напомняща неопрен и използвана за водолазви костюми. За жените Симънс е проектирал рокли и поли с много принтове, а за мъжете - обемни сака, носени с колиета с ресни. Някои манекенки носеха шапки, които са характерни за церемонии в американски университети и са били вдъхновени от друг филм - "Абсолвентът".

"Както и филмът, колекцията изследва табута, културни и социални промени", поясни дизайнерът.

Снимка: AP/БТА