Колекцията на Fendi бе показана сред декор, пресъздаващ слънчев ден. За целта шоурумът на модната къща бе превърнат в окъпан в слънчева светлина моден подиум.

Вижте снимки >>

Колекцията за жени за сезона пролет/лято 2020 г. е проектирана изцяло от Силвия Вентурини Фенди, която вече отговоря сама за облеклата прет-а-порте в модната къща след смъртта на дизайнера Карл Лагерфелд през февруари.

"Вълнението е голямо - това е първата ми колекция без Карл - каза дизайнерката. - Той е част от Fendi. Сътрудничеството му с нас продължи 54 години."

Започналата през 1965 г. съвместна работа на Лагерфелд с модна къща Fendi бележи рекорд по продължителност в света на модата.

"Този слънчев декор символизира едно ново начало", поясни дизайнерката.

В колекцията преобладават светлите тонове. Естествени материи, като органичен памук, са комбинирани с изкуствени и с кожи. Облеклата са вдъхновени от модата през 60-те години на миналия век. Вниманието привлякоха връхни дрехи и сака с големи яки, дъждобрани с украса от цветя, къси поли, платнени якета.

Снимка: AP/БТА

Колекцията бе представена на фона на хита от 1969 г. "The Age of Aquarius" и песента "Let the Sunshine In".

"Дългогодишното обучение от страна на Лагерфелд влезе в сърцата ни - каза главният изпълнителен директор на Fendi Серж Бруншвиг. - Свикнахме да работим с Лагерфелд, но той ни научи също да го правим без него."

Снимка: AP/БТА