Всеки детайл от сватбата на Барбара Буш и сценаристът Крейг Койн бе дълбоко личен. Сватбата се състоя миналия уикенд във ваканционния дом на семейството в Кенебънкпорт, щата Мериленд. Дъщерята но в Кенебънкпорт в щата Мейн. Дъщерята на бившия американски президент планирала сватбата с помощта на сестра си и майка си.

Вижте снимки >>

"Процесът на дизайна на роклята не бе дълъг, защото организацията за сватбата бе сравнително кратка", казва Вера Уанг пред Vogue. Роклята, която имаше съвсем тънки презрамки и свободно деколте, бе специално творение, съчетано с обувки Gianvito Rossi и обеци Larksur&Hawk, които бяха "нещо синьо", подарено ѝ от близначката ѝ Джена Буш Хейгър.

Изработена от лека копринена материя роклята имаше силует, подчертаващ тялото, без да е прекалено тясна. "Деколтето също спомогна да изглежда съблазнително", казва Уанг.

Барбара пробвала много различни модели, но в крайна сметка Роклята с главно "Р" е била комбинирана от детайли от различни рокли, които Уанг е проектирала през годините. "Основната идея бе да се се постигне деликатно и ефирно усещане, но да бъде и модерно. По душа тя е минималист", допълва дизайнерката.

Снимка: Официален профил в Instagram

Барбара и Крейг се запознават през ноември 2017 г. и доскоро поддържат връзка от разстояние. Двамата са избрали да се оженят в Кенебънкпорт, защото там живее дядо ѝ - Джордж Буш-страшии. През лятото, именно на плажа край фамилното имение, Крейг пада на коляно пред Барбара, за да ѝ предложи брак и то на същото място, на което Джордж Буш-старши предлага брак на любимата си Барбара през 1943 г. Малко след това продуцентът и президентската дъщеря започнали да планират сватбата си с идеята за скромно събитие, на което да присъстват само най-близките членове на семейството. Барбара решава да отдаде почит и на баба си, която почина през април, като за "нещо назаем" избра нейна гривна, подарена от Джордж Буш-старши на съпругата му по случай 70-ата годишнина от тяхната сватба.