Изабел Юпер представи новия си филм "Франки" на кинофестивала в Кан. 66-годишната френска актриса избра сребрист тоалет, който ласкаеше стройната й фигура.

Вижте снимки >>

Във филма на режисьора Айра Сакс Изабел Юпер е в образа на болна френска актриса, която събира семейството си за последна ваканция заедно. Изабел се е доближила да възможността да играе сама себе си.

Сценарият на филма, който участва в надпреварата за "Златната палма", е написан, като се е предвиждало в главната роля да е Юпер, която е получавала награди в Кан.

"Смятам, че онова, което Айра Сакс иска от актьорите, е някаква форма на простота", каза Юпер, цитирана от БТА - "До такава степен, че нямам чувството, че изпълнявам роля. Имам усещането, че играя сама себе си, и казвам репликите си".

"Франки" проследява историята на жена и нейните близки, които я обичат и се опитват да приемат неизбежната й смърт. Те се карат помежду си, подкрепят се, задават си въпроси за собствения си живот и взаимоотношенията си.

Изабел Юпер два пъти спечели наградата за най-добра актриса в Кан, включително за ролята си в "Пианистката" през 2001 г.